De naam van de OnePlus Nord veroorzaakt de nodige verwarring. Medestichter van OnePlus Carl Pei neemt alle twijfels weg.

Deze week kondigde OnePlus de OnePlus Nord aan. Dat is de eerste smartphone van een nieuwe reeks budgetsmartphones die de Chinese smartphonefabrikant lanceert. De precieze technische specificaties moet OnePlus nog uit de doeken doen, maar toch was de smartphone al uitgebreid gespreksvoer onder smartphoneliefhebbers.

Vooral de naam zaait veel verwarring. Want waarvoor staat ‘OnePlus Nord’? Carl Pei, de Chinees-Zweedse zakenman die OnePlus samen met Pete Lau oprichtte, legt in een tweet uit waarom OnePlus voor deze naam koos. En het heeft helemaal niets met de windrichting te maken wat je misschien zou denken.

De naam is afgeleid van het Engelse gezegde ‘true north’. Dat moet je verstaan als een soort innerlijk kompas, hetgeen wat je drijft in je leven en wat je keuzes aanstuurt. OnePlus wil met de lancering van de OnePlus Nord zichzelf en hun fans inspireren op zoek te gaan naar dat innerlijke kompas. De tweet van Carl Pei is bijna filosofisch.

Terug naar de roots

In zekere zin is het ook wel wat OnePlus doet met de lancering van een nieuwe reeks budgetsmartphones. Het merk profileerde ooit als de ‘vlaggenschipkiller’. Het bedrijf maakte kwalitatief hoogstaande smartphones die het aan veel lagere prijzen dan de andere topmerken verkocht. De laatste jaren is OnePlus afgestapt van die filosofie en de OnePlus 8-reeks is niet veel goedkoper meer dan zijn concurrenten. De lancering van OnePlus Nord moet een verzoening met de oude bedrijfswaarden worden.

De OnePlus Nord is al beschikbaar voor preorders. Je moet er wel snel bij zijn, want de eerste lading die gisteren te koop ging, is alweer uitverkocht. Komende maandag krijg je een nieuwe kans. Je betaalt een voorschot €20 en van zodra OnePlus Nord in de rekken ligt, kan je als eerste met een korting van die €20 de smartphone bestellen. Op 10 juli organiseert OnePlus het officiële lanceringsevenement, en zullen we hoogstwaarschijnlijk te weten komen wanneer de smartphone uitkomt en wat de exacte prijs zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here