Google Chrome

Google Chrome werkt aan zijn slechte reputatie als energievreter. De zoekmachinegigant voert een aantal nieuwigheden door in versie 86 later dit jaar.

Advertentie

Google Chrome staat natuurlijk bekend als dé batterijvreter van je laptop. In de meeste gevallen zal Chrome bovenaan staan in de activiteitenweergave van je Mac of Windows-laptop. Na jaren van klachten lijkt Google nu gehoor te geven aan dat probleem. TheWindowsClub heeft via een experimentele functie in Chrome 86 gezien dat Google een aantal wijzigingen heeft doorgevoerd. Die wijzigingen moeten ervoor zorgen dat je uiteindelijk tot 2 uur meer accuduur hebt.

Google Chrome

Volgens TheWindowsClub werd alles getest in ‘extreme omstandigheden’ met 36 tabs die openstaan op de achtergrond. Volgens hen zou bijvoorbeeld bij het afspelen van een YouTube video de batterijduur met 36 uur verlengen, in versie 86.

Zoals vermeld gaat het hier nog om experimentele functies in Google’s webbrowser. Als het bedrijf besluit om de vernieuwing uit te rollen naar zijn nieuwe versie kan dat voor heel wat laptopgebruikers wel eens voor een serieuze verademing zorgen. Chrome zal altijd een batterijvreter zijn, maar dit soort kleine wijzigingen kunnen al veel goedmaken.

14 juli

Op 14 juli komt eerst nog Google Chrome’s versie 84 uit. Daarin voorziet de zoekmachinegigant eindelijk een verbeterde manier om tabbladen te beheren op mobiel. Onderaan het scherm staat nu een balkje waarmee je tussen tabbladen kan gaan wisselen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here