iOS 14 Keychain

De bèta's van iOS 14 worden volop onderzocht, elke dag komen nieuwe functies naar boven. Nu ook over de Keychain-functie in macOS Big Sur en iOS.

De geruchten gaan al langer rond; Apple zou in iOS 14 een volwaardige paswoordmanager implementeren via Keychain. Op WWDC in juni kregen we daar nog niets van te zien, maar nu blijkt dat er toch een hoop nieuwe functies in de sleutelhanger van iOS zullen zitten. De nieuwigheden zullen ook beschikbaar zijn in de sleutelhangertoegang op macOS Big Sur.

Apple iOS 14

Vanaf iOS 14 zal Keychain dus aanbevelingen doen over wachtwoorden die bijvoorbeeld gelekt zijn of te zwak zijn. Net zoals in Google Chrome zal Keychain een waarschuwing geven dat bepaalde mailadressen en/of wachtwoorden in een datalek zijn gevonden. Dat kan ervoor zorgen dat je minder voor hetzelfde wachtwoord kiest en meer voor een voorgekauwd paswoord van iOS zelf.

Soorten waarschuwingen kunnen zijn

  • Dit wachtwoord wordt door heel veel mensen gebruikt, waardoor het gemakkelijk te raden valt
  • Dit paswoord is te gemakkelijk
  • Dit paswoord gebruikt opeenvolgende letters of cijfers zoals ‘1234’ en ‘abcd’

Keychain

De nieuwe optie werd ontdekt door 9to5Mac en zou nu al in de bètaversie van iOS 14 zitten. Zoals vermeld zal iOS dus vanaf nu een waarschuwing geven bij gelekte data. In die waarschuwing zit meteen ook een link naar de website van de app waar het om gaat. Zo kan je meteen ook je gegevens updaten om erger te voorkomen. Op de website geeft de iPhonebouwer aan dat het uiterst veilige technieken gebruikt om de data te controleren.

Sinds Apple’s iOS 13 is de Keychain er al een stukje beter op geworden. Aan de hand van een uitroepteken konden gebruikers al zien dat een wachtwoord te vaak opnieuw werd gebruikt. Maar die info bleef altijd redelijk oppervlakkig.


Zou Apple dan toch neigen naar een volwaardige paswoordmanager in iOS 14?

Gerelateerde artikelen

iOS 14: iCloud sleutelhanger wordt volwaardige paswoordmanager-app

De broncode van iOS 14 wordt ondertussen al een tijdje helemaal uitgespit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here