Mercedes Benz

Mercedes toont binnenkort een splinternieuw infotainment systeem voor de s-klasse van 2021. De Duitse autbouwer gaat duidelijk Tesla achterna.

Update 09/07/2020: Mercedes heeft na zijn teaser gisterenavond het nieuwe infotainmentsysteem officieel gelanceerd. Met het nieuwe touchscreen worden zo’n 27 fysieke knoppen uit de wagens weggehaald. Je zal dus wel degelijk je wagen helemaal kunnen bedienen vanuit 1 digitale console.

De nieuwe versie van Mercedes’ My MBUX is voorzien op de toekomst, heeft haptische feedback aan boord, heeft gezichtsherkenning, biedt de mogelijkheid om vanuit de wagen betalingen te doen en ga zo maar door. Helaas heeft de Duitse autobouwer geen woord laten vallen over autonoom rijden en of My MBUX daar op de één of andere manier al op voorzien is.

Alle nieuwe functies kan je hier terugvinden.

Mercedes-Benz heeft een teaser uitgestuurd waarbij het een glimp toont van een enorm infotainment display voor de toekomstige S-klasse 2021. Het gaat om een nieuwe versie van het bestaande design en Mercedes kiest voor een volledig digitale ervaring in zijn hoogste klasse.

Afbeelding: Mercedes/TechCrunch. Niet bepaald het meest moderne design.

Mercedes S-klasse

Een extra beeld in een video toont meteen ook de grootte van het display. Het bedrijf lijkt duidelijk de populaire trend van Tesla achterna te gaan. Nieuwe grote displays in wagens zijn al langer de trend, vooral bij Renault zag je heel snel de switch.

Momenteel is er maar weinig geweten over het nieuwe MBUX-systeem van de Duitse autobouwer. Wel weten we dat het pas beschikbaar zal zijn vanaf 2021 in de nieuwe digitale versie van de S-klasse. Maar we hoeven ons hoofd hier in principe niet te hard over te breken. De kans is heel groot dat je vanaf 2021 de volledige wagen vanop dat centrale scherm zal kunnen bedienen.

Vermoedelijk zal de snelheid wel nog als vanouds aangeduid worden achter het stuur. Daar zie ik een doorgewinterde autobouwer als Mercedes niet meteen iets in veranderen. Ook een eerste blik op het UI van het nieuwe systeem lijkt een stap terug in de tijd.

Op 8 juli zal de autoproducent zijn nieuwe MBUX-systeem voorstellen.

Afbeelding: Mercedes/TechCrunch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here