Nieuws

Officieel: Samsung kondigt Note 20 aan op 5 augustus

Samsung organiseert zijn tweede grote lanceringsevenement Galaxy Unpacked op 5 augustus. Verwacht worden de Galaxy Note 20 en de Fold 2.

Samsung heeft via een korte teaser op YouTube de datum voor het volgende Galaxy Unpacked-evenement bekendgemaakt. Dat zal plaats vinden op 5 augustus. Net als het eerste editie van dit jaar in februari zal het een digitaal evenement zijn. Uit de video valt nog niet veel af te leiden wat Samsung precies zal aankondigen tijdens de livestream, maar de geruchtenmolen zal ongetwijfeld op gang komen de volgende dagen en weken.

In de video spotten wij alvast een (ook niet zo) subtiele verwijzing naar de Galaxy Note 20. Die smartphone wordt het tweede vlaggenschip die Samsung dit jaar lanceert, na de Galaxy S20-reeks. We zien namelijk in de video een bronzen S-pen die kenmerkend zijn voor de Note-smartphones. De bronzen kleur komt ook overeen met beelden die Samsung onlangs per ongeluk zelf lekte op zijn Russische website.

Buiten de kleur is er voorlopig nog maar weinig prijsgegeven over de Note 20. Verwacht wordt dat er naast een gewone editie ook een Ultra-editie zal komen. Op de foto’s die we al gezien hebben, zagen we drie camera’s en een periscope telelens. Net als de S20 zal de Note 20 hoogstwaarschijnlijk de Snapdragon 865 aan boord hebben om 5G te ondersteunen en een schermverversingsgraad van 120 Hz.

Het zou ons verbazen moesten we de Note 20 niet te zien krijgen tijdens Galaxy Unpacked. Afbeelding: Samsung

Vouwbare smartphones

De geruchten luiden ook dat Samsung tijdens Galaxy Unpacked zijn assortiment vouwbare smartphones gaan uitbreiden. Na de (eerder mislukte) Galaxy Fold van vorig jaar vindt Samsung het hoog tijd voor een nieuwe poging. Die gaat vermoedelijk de naam Galaxy Z Fold 2 (volgens de Samsung-nieuwswebsite Sammobile) krijgen. Buiten dat is over het toestel nog nauwelijks wat geweten. Het display zal waarschijnlijk wel groter en steviger worden gemaakt dan dat van de eerste Fold. Samsung leert van zijn fouten.

Een laatste gerucht dat rondgaat over Galaxy Unpacked is de aankondiging van een 5G-editie van de Galaxy Z Flip, die vouwbare smartphone die Samsung dit jaar al uitbracht. Voorlopig was die alleen nog maar in een LTE-versie beschikbaar. Deze smartphone krijgt eveneens de Snapdragon 865 processor. De 5G-ondersteuning zou wel ten koste kunnen gaan van batterijcapaciteit.

Wat wel en niet klopt van al deze geruchten, dat leren we dus pas op 5 augustus. Stay tuned!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business