Nieuws

Qualcomm kondigt nieuwe Snapdragon 865 Plus aan voor smartphones

Qualcomm Snapdragon 865 Plus
Qualcomm heeft al een opvolger: de Snapdragon 865 Plus is klaar voor een nieuwe generatie flagship smartphones. Asus & Lenovo staan al in de rij.

En daarmee is de opvolger van de bestaande Snapdragon 865 gekend. Het Amerikaanse Qualcomm heeft gisteren de Snapdragon 865 Plus gelanceerd voor mobiele platformen. Daarmee is de nieuwe soc meteen klaar voor moderne toestellen die onder andere WiFi 6 aanbieden. Volgens de producent is de nieuwe 865 Plus tot 10% sneller in CPU- en GPU-snelheden.

Qualcomm Snapdragon 865 Plus

Qualcomm geeft zelf aan dat het de goede basis van de 865 heeft gebruikt om de Plus nog beter te maken. Daarmee wil het bedrijf zichzelf klaarstomen voor de nieuwe generatie van flagship smartphones die die steeds meer kracht nodig hebben & 5G gaan aanbieden.

Het bedrijf claimt met de eigen Kryo 585 CPU een kloksnelheid tot 3.1 GHz en de Adreno 650 GPU 10% snellere verwerking van graphics. De Snapdragon 865 Plus is vooral ook voorzien op ondersteuning voor nieuwe WiFi-toestellen met meer verbindingen en een maximumcapaciteit van 3,6 Gbps. Volgens het bedrijf de snelste in de markt.

Asus & Lenovo

Beide producenten zullen voor hun nieuwste producten al gebruikmaken van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 865 Plus. Asus gebruikt de nieuwe soc in zijn nieuwe ROG Phone 3 en Lenovo voorziet hem in de “Legion”. Beide bedrijven hebben aangegeven dat ze niet kunnen wachten om meer nieuwe toestellen van de snelle soc te voorzien.

Buiten twee voorgaande schat Qualcomm dat de nieuwe Snapdragon 865 Plus beschikbaar zal zijn op meer commerciële smartphones vanaf het derde kwartaal van 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business