Nieuws

Volkswagen start verkoop ID.3 op 20 juli

Op 20 juli zal Volkswagen starten met de commerciële verkoop van zijn volledig elektrische personenwagen ID.3. De eerste leveringen staan voor oktober gepland.

Al sinds enkele weken konden geïnteresseerden de ID.3 bestellen. Wat volgens de Duitse autofabrikant al een groot aantal mensen heeft gedaan. Nu heeft Volkswagen via een persbericht ook een startdatum aangekondigd voor de commerciële verkoop van de elektrische wagen. Vanaf 20 juli zal je bij je plaatselijke Volkswagen-dealer kunnen kiezen uit zeven verschillende modellen.

Het goedkoopste model zonder extra opties heeft een beginprijs van 35.575 euro. Daarmee heb je een batterij van 58 kWh, waarmee je een rijbereik van 420 kilometer kan halen. De duurste uitgave met deze batterij is de ID.3 Max, die je minstens 43.680 euro zal kosten. Deze wagen is wel uitgerust met alle technologische functies, massagestoelen, progressieve besturing en een dynamische cruise control. Op enkele technologische functies zoals App Connect en 3D-HUD is het bij de eerste ladingen nog wel even wachten door softwareproblemen. Die problemen hebben het hoofd van software bij Volkswagen Christian Senger onlangs zijn baan gekost. Volkswagen belooft wel een gratis update van zodra het systeem beschikbaar is, en vanaf 2021 zullen alle functies bij aankoop operationeel zijn.

Naast 6 modellen met de 58 kWh-batterij, is er ook nog een zevende model met een grote batterij. De ‘Tour’-uitgave heeft een batterij van 77 kWh, waarmee je vlotjes 520 kilometer met één oplaadbeurt kan halen. Je betaalt voor die extra autonomie ook wel een meerprijs. De ID.3 Tour kost je zeker 45.000 euro. Volkswagen plant ook nog een basic instapmodel uit te brengen voor een prijs van 30.000 euro, maar wat die wagen allemaal zal bevatten, geeft de fabrikant geen extra uitleg over.

Leveringen vanaf oktober

Volkswagen zal de eerste wagens leveren vanaf oktober. De bovengenoemde data gelden voor ‘een groot aantal Europese landen’. We houden voor de zekerheid toch maar een slag om de arm of dat ook zo in België zal zijn. Op de Belgische website van Volkswagen zijn deze prijzen bijvoorbeeld nog nergens te vinden.

De lancering van de ID.3 is de start van een nieuwe lijn elektrische wagens waarmee Volkswagen de groeiende markt wil veroveren. Volkswagen heeft inmiddels ook al een ID.4 aangekondigd, een crossover tussen de ID.3 en een SUV. Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend voor deze wagen.

Ben jij geïnteresseerd in de ID.3? Laat het ons weten in de reacties!

Connected Carslidervolkswagen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals