Nieuws

OnePlus Nord officieel: flagship killer in hart en nieren

OnePlus Nord 2 gelekt
Na maanden van speculatie is de OnePlus Nord officieel uit de doeken gedaan. Het toestel heeft alles in huis om de flagship killer van 2020 te worden.

Het jaar 2020 staat nu niet bepaald bekend als het jaar van de betaalbare vlaggenschepen. Mede door de implementatie van 5G-ondersteuning moet je niet raar opkijken als een high-end smartphone om en nabij de 1000 euro kost. Zelfs de OnePlus 8 is met een adviesprijs van 700 euro aan de dure kant voor de Chinese fabrikant. Speciaal voor iedereen die terugverlangt naar de dagen waar OnePlus gezien werd als flagship killer, is er nu de OnePlus Nord.

OnePlus Nord officieel uit de doeken

Vanmiddag 21 juli om 16:00 vond het lanceringsevenement van de OnePlus Nord plaats. Wat deze onthulling speciaal maakte, is dat je niet ‘gewoon’ je laptop of PC aan kon zetten om mee te kunnen kijken. In plaats daarvan moest je een applicatie downloaden, en bekeek je het evenement vervolgens via augmented reality. Ondanks de ongewone setting kregen we wel een goed beeld van wat de Nord ons te bieden had.

De nieuwe smartphone biedt net als zijn grote broers ondersteuning voor 5G aan. In plaats van de Snapdragon 865 wordt er in dit geval gebruikgemaakt van de Snapdragon 765G. Deze chipset is een tikkeltje minder snel, maar bij dagelijks gebruik zal je daar niet heel veel van merken. Daarmee houdt de belofte van OnePlus stand dat elk toestel in 2020 van het bedrijf 5G-ondersteuning krijgt. Helaas moeten we in de Benelux nog even wachten totdat we daar met volle teugen van mogen genieten.

Premium design en display

Dat de OnePlus Nord een betaalbaar alternatief voor de vlaggenschepen van vandaag de dag is, zie je zeker niet af aan het ontwerp. Dat is verrassend premium. Je krijgt dezelfde hoogwaardige bouwkwaliteit als bij de OnePlus 8-serie, met een metalen frame dat tussen het Gorilla Glass aan de voor- en achterzijde zit. De grootte is vergelijkbaar met de reguliere OnePlus 8, waardoor hij nog enigszins in je broekzak past. De exacte afmetingen bedragen 158,3 x 73,3 x 8,2 millimeter en het toestel weegt 184 gram.

De OnePlus Nord is uitgerust met een groot 6,44 inch Full HD+ AMOLED-display met een beeldverhouding van 20:9. De ververssnelheid bedraagt 90Hz. Dit zorgt voor een soepelere weergave dan wat men doorgaans gewend is van een smartphone. De standaard is vandaag de dag nog altijd 60Hz. Zeker in het middensegment zijn 90Hz displays vrij bijzonder. In tegenstelling tot de OnePlus 8-serie is het scherm van de Nord overigens volledig plat. Een vingerafdrukscanner zit onder het display verwerkt.

Camera en accu

De OnePlus Nord is uitgerust met maar liefst zes camera’s in totaal. Twee daarvan zitten aan de voorkant van het toestel, vergelijkbaar met hoe de Huawei P40 Pro dit heeft. Het gaat om een reguliere 32MP camera en een 8MP groothoekcamera. Laatstgenoemde is handig bij het maken van groepsselfies. Aan de achterzijde zitten vier camera’s: een primaire 48MP camera, 8MP groothoekcamera (108 graden), 5MP dieptesensor, en een 2MP macrosensor. Video’s opnemen is mogelijk in maximaal 4K met 30 frames per seconde.

De batterijcapaciteit van de OnePlus Nord bedraagt 4115 mAh. Net als bij de OnePlus 8 is er bij de Nord geen optie om het toestel draadloos op te laden. Wel ondersteunt het betaalbare vlaggenschip Warp Charge 30T, wat de batterij in 30 minuten van 0% naar 70% moet brengen dankzij de meegeleverde lader. Uit de doos draait de smartphone op Android 10 met daaroverheen OxygenOS. OnePlus garandeert twee grote software-updates, plus drie jaar beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Nord is verkrijgbaar in twee kleuren – Blue Marble en Gray Onyx. De nieuwe smartphone is verkrijgbaar vanaf 4 augustus 2020 via OnePlus.com.

  • De OnePlus Nord met 8 GB RAM en 128 GB ROM is verkrijgbaar voor € 399,-
  • De OnePlus Nord met 12 GB RAM en 256 GB ROM is verkrijgbaar voor € 499,-

OnePlus Buds ook onthuld

We schreven enkele dagen geleden al over de OnePlus Buds, en de gelekte informatie blijkt allemaal te kloppen. Toegegeven, voor inspiratie is er zeker gekeken naar de Apple AirPods, maar je kunt toch wel duidelijk verschillen zien met de high-end oortjes van Apple. In tegenstelling tot de Bullets van OnePlus zijn de Buds on-ear oortjes, wat betekent dat er geen extra dopje nodig is wat in je gehoorkanaal zit.

OnePlus legde in de presentatie uit waarom de eerste volledig draadloze oortjes van het bedrijf zolang op zich hebben laten wachten. Veruit het belangrijkste argument hiervoor was volgens de OnePlus CEO ‘batterijduur’. De OnePlus Buds zijn dan ook uitgerust met een zeer goede batterijduur: 7 uur op een enkele cyclus, en nog eens 23 uur extra luisterplezier in de oplaadcase. Ook niet onbelangrijk: de Buds van OnePlus ondersteunen als enige oortjes wereldwijd Warp Charge. Binnen 10 minuten zit er weer voor 10 uur aan luisterplezier in de case.

Er zitten 13,4mm dynamische drivers in de OnePlus Buds voor een sublieme audiokwaliteit. In combinatie met Bass Boost en Dolby Atmos-ondersteuning beschik je als gebruiker over heldere vocals, een zachte bas, en rijkere tonen. Er is geen actieve noise-cancelling aanwezig. Wel zitten er drie microfoons per dopje ingebouwd om het omgevingsgeluid weg te filteren bij stemopnamen en telefoongesprekken.

Met een gewicht van 4,6 gram zijn de oortjes bijzonder licht, al belooft OnePlus dat ze goed blijven zitten. Combineer dat met het feit dat er een IPX4-waterbestendigheidsrating inbegrepen is, en je weet dat de Buds een prima partner zijn om mee naar de gym te gaan. Ook is er een latency van slechts 0,1 seconde, waardoor het geluid zo goed als synchroon loopt met de videocontent die erbij hoort.

OnePlus Buds prijs en release

De OnePlus Buds zijn verkrijgbaar in drie kleuren: White, Gray en Nord Blue. De adviesprijs van de oordopjes is 89 euro en ze zijn vanaf 21 juli om 17.00 uur beschikbaar voor pre-order.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business