Nieuws

Microsoft toont eerste gameplaybeelden Halo Infinite (Update)

Via een livestream konden gamers een eerste blik werpen op de Halo Infinite voor de Xbox Series X. Maar de graphics wisten niet iedereen te overtuigen.

Update 12/08: De lancering van Halo Infinite is uitgesteld naar 2021. Zo zal de game dus niet gelijktijdig uitkomen met de Xbox Series X, waarvan Microsoft bekend maakte dat die in november verschijnt. De console zal mogelijk dus geen grote lanceringstitel krijgen.


Halo Infinite moet een van de grote lanceringstitels worden wanneer Microsoft de Xbox Series X in het najaar lanceert. Microsoft beloofde eerder al een enorme map, die nog groter zou zijn dan die van de vorige twee Halo-games tezamen. Ook zouden de visuele effecten complexer worden, omdat de Xbox Series X nu eenmaal meer grafische mogelijkheden zal hebben dan de Xbox One. De multiplayer modus zou eveneens terugkeren.

Om gamers al een voorproefje te geven, toonde Microsoft gisteren een gameplaydemo van Halo Infinite tijdens een showcase. Het waren nog maar de eerste beelden die werden vrijgegeven van de game sinds E3 2019. De demo toonde de eerste minuten van de singleplayer storymodus, die je vrijwel meteen in de actie dropt.

Tegenvallende graphics

Toch waren het vooral de graphics die het gespreksonderwerp waren op sociale media zoals Twitter. Dat komt omdat veel gamers teleurgesteld waren over hoe de game er visueel uitzag. Ze zagen namelijk helemaal niet die ‘complexere visuele elementen’ die Microsoft, en sommige vonden de game niet aantrekkelijk ogen.

Halo-games hebben wel altijd hun eigen kenmerkende stijl waar je voor of tegen kan zijn, maar het feit dat de livestream in HD-kwaliteit werd uitgezonden zal wellicht de negatieve reacties ook gevoed hebben. De gameplaytrailer en -demo die op YouTube staan kan je wel in 4K-kwaliteit bekijken. Dat zal je een getrouwer beeld geven van hoe de game er kan uitzien. Over de gameplayelementen zelf bestond veel minder discussie. Zo kregen we al enkele van de nieuwe wapens te zien, zoals een grijphaak en nieuwe pistolen.

De strijd met PlayStation

Volgens gamingexperts zal Halo Infinite het succes van Xbox Series X tijdens zijn eerste maanden bepalen. De Halo-reeks is zonder twijfel één van de grootste exclusieve titels die Microsoft kan bieden. Ongeveer gelijktijdig met de Xbox Series X komt de PlayStation 5 uit, en ook de next-gen consoles zullen in teken staan van de strijd tussen de aartsrivalen. Waar de Xbox 360 een meer dan waardige concurrent was voor de PlayStation 3, heeft de Xbox One, ondanks zijn lagere prijs, de PlayStation 4 niet echt het vuur aan de schenen kunnen leggen. Wereldwijd werden er 51 miljoen Xbox Ones verkocht, tegenover 111 miljoen PlayStation 4-consoles (volgens gegevens van het analysebureau Ampere Analysis). Microsoft moet ook de Nintendo Switch laten voorgaan, die ook de PlayStation 5 wenst uit te dagen.

Halo Infinite zit voorlopig nog in volle ontwikkelingsfase. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, al weten we wel dat de game in het najaar uitkomt. Naast een release voor de Xbox Series X, zal de game ook verschijnen voor de Xbox One en PC. Andere games die Microsoft toonde tijdens de showcase zijn de racegame Forza Motorsport 8, Hellblade 2: Senua’s Saga, Grounded en State of Decay 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business