ASUS brengt de ROG Phone 3 en zo de ultieme gaming smartphone naar België. Verwacht je aan een Snapdragon 865 Plus en batterij van maar liefst 6.000mAh.

De nieuwe ASUS ROG Phone 3 komt in augustus ook naar België, dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Republic of Gamers is het gaming merk van ASUS en de laatste twee edities van de smartphone stonden steeds garant voor spelprestaties die op zijn minst indrukwekkend te noemen waren. ASUS belooft dit opnieuw en brengt als een van de eerste een telefoon met Snapdragon 865 Plus processor op de markt. 

Indrukwekkende specificaties

De ROG Phone 3 zal voorzien zijn van een 144 Hz / 1ms AMOLED-display van 6,59 inch en belooft een DELTA-E kleurnauwkeurigheid van minder dan 1 (DELTA-E wijst op het verschil in kleur dat het menselijk oog kan waarnemen, een waarde van 1 of minder is optimaal). Een touch latency van slechts 25 milliseconden moet zorgen voor een directe respons van het 10-bit beeldscherm en ook HDR10+ ondersteuning is aanwezig. 

Deze keer komt de ROG Phone in twee varianten: De ROG Phone 3 Strix Edition en de ‘gewone’ ROG Phone 3. Het verschil tussen beide smartphones zit hem in de configuratie en de Snapdragon SoC die gebruikt wordt. De ROG Phone 3 is voorzien van de enorm krachtige 865 Plus 5G processor, terwijl de Strix Edition het moet stellen met een nog steeds zeer degelijke Snapdragon 865 SoC.

Wat de configuratie betreft zien we 8Gb RAm en 256GB opslag voor de Strix Edition, terwijl de krachtigere variant beschikbaar zal komen met 12 of zelfs 16GB RAM en steeds 512GB aan opslag. Zo’n hoeveelheid RAM zagen we nog maar zelden in een smartphone (de Samsung Galaxy S20 ultra een uitzondering) en ook het formaat van de batterij is met zijn enorme 6.000mAh best uniek. 

Prijs en beschikbaarheid ASUS ROG Phone

De ROG Phone 3 Strix Edition (ZS661KS-1A002EU) is per direct verkrijgbaar in de ASUS eShop voor een prijs van €799. Bij aankoop wordt gratis een ROG Cetra Headset ter waarde van €109.99 geleverd en 3 maanden Google Stadia Pro. De ROG Phone 3 wordt halverwege augustus verwacht, maar een prijs daarvoor is nog niet bekend. 

Benieuwd wat we van de ROG Phone II vonden? Lees onze review.

Gerelateerde artikelen

ASUS ROG Phone II review: Premium gaming prestaties én veel meer

Hoewel de originele ROG Phone hier niet beschikbaar was, werd het toestel overal lovend onthaald en geprezen om zijn geweldige prestaties. Heeft ASUS het opnieuw gedaan met de ROG Phone II?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here