Vision-S was normaal gezien bedoeld als een showmodel, maar nu lijkt Sony toch meer plannen te hebben met de elektrische wagen.

Advertentie

Het was één van de grote verrassingen toen Sony tijdens CES 2020 in januari op de proppen kwam met een elektrische wagen. Sony leverde wel technologie aan voor autofabrikanten, maar dat het ook een volledige auto zou ontwerpen had niemand verwacht. De Vision-S zoals de wagen heet was een knap staaltje technologie: 33 verschillende veiligheidssensoren, Time-of-Fligthtechnologie voor persoonlijk comfort, een geavanceerd infotainmentsysteem enzoverder. De wagen heeft een dubbele 200kXW-motor. Die doen de wagen in 4,8 seconden optrekken naar 100 km/u, en de maximale snelheid die de wagen kan halen is 238,5 km/u.

De binnenkant van Vision-S. Afbeelding: Sony

Autoliefhebbers waren vrijwel meteen enthousiast over de wagen, maar Sony brak dat enthousiasme even snel. De Vision-S werd eerder voor de show ontworpen voor de elektronicabeurs, om te kunnen demonstreren wat elektrische wagens in de nabije toekomst aan boord moeten hebben. Het zou ook bij het ene prototype blijven, en Sony had geen intenties om de wagen commercieel te produceren.

Tests op openbare weg

Sindsdien is het vrij stil gebleven rond de Vision-S. Maar de wagen is uit de anonimiteit gestapt. Sony deelde een video via haar YouTube-kanaal waar de auto plots weer opdook. Uit de video leren we dat het prototype van de Vision-S is aangekomen in Tokyo voor verdere ontwikkeling. Daar zal verder gesleuteld worden aan de sensor- en audiotechnologie. Sony plant ook tests uit te voeren op de openbare weg. Dat wil het bedrijf nog voor het einde van haar fiscale jaar doen, dus voor maart 2021.

Het feit dat Sony tests gaat uitvoeren met de Vision-S betekent natuurlijk nog niet dat de wagen ook effectief geproduceerd zal worden. Het is nog veel te vroeg om daar conclusies over te kunnen trekken. Maar wie gecharmeerd was door het conceptmodel, mag in ieder geval wel hopen dat de wagen niet enkel dan een droom was.

Zou jij met de Sony Vision-S willen rijden? Laat het ons weten in de reacties!

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Een auto van Sony: dit is de elektrische Vision-S

Dat Sony een auto zou uitbrengen had niemand verwacht. Dit is de Vision-S.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here