In een nieuwe update maakt Google het je nog makkelijker om in Chrome in te loggen en dat kan met of zonder vingerafdruk.

Advertentie

Een van de vele voordelen van Google Chrome is de ingebouwde wachtwoordmanager die automatisch je wachtwoord invult in de daarvoor bestemde velden op een bekende website. Net zoals de browser steeds beter gemaakt wordt, is dat ook met deze functionaliteit het geval. Google gaat er immers voor zorgen dat je zelfs niet meer op het juiste vakje moet klikken wanneer je op een login scherm komt. Chrome zal immers een pop-up tonen die je vraagt of je je gegevens wil gebruiken om in te loggen. Zo spaar je meermaals per dag kostbare seconden uit.

Chrome autofill
Automatisch inloggen in Chrome.

Kredietkaarten biometrisch bevestigen

Wanneer er wordt omgegaan met kredietkaarten, kan de beveiliging niet hoog genoeg zijn. Daarom vraag Chrome je nu steeds om de CVC-code die je kan vinden op de achterkant van je kaart. Dat is echter nog steeds vervelend, zeker als je deze drie cijfers niet vanbuiten kent. Daarom kan je nu ook je vingerafdruk gebruiken om alle gegevens meteen in te vullen. Dit soort van authenticatie zien we bijvoorbeeld ook al in de ItsMe-app en banking apps zoals KBC Mobile. Een vingerafdruk is immers steeds uniek. Ben je toch geen fan, dan kan je de optie nog steeds uitschakelen.

Chrome kredietkaart ingeven
Je kredietkaart bevestigen met een vingerafdruk.

De update is per direct beschikbaar op Windows en Mac. Voor Android gebruikers zal de uitrol binnen enkele weken beginnen. Of de update ook naar iOS zal komen is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat dit op een later moment wel het geval is.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Chrome-versie zorgt voor 2 uur meer accuduur op laptop

Google Chrome werkt aan zijn slechte reputatie als energievreter. De zoekmachinegigant voert een aantal nieuwigheden door in versie 86 later dit jaar.

Google Chrome 86 krijgt “Later lezen” knop

Google Chrome 86 gaat een manier toevoegen om tabbladen te bewaren voor later in de hoop de browser wat overzichtelijker te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here