Nieuws

Opvolger vouwbare Motorola Razr mogelijk op 9 september voorgesteld

Een teaser die Motorola uitgestuurd heeft lijkt te hinten naar de lancering van een opvolger voor de vouwbare Motorola Razr.

De teaser zelf geeft niet heel veel informatie. Veel meer dan een ronddraaiende smartphone en een save the date voor 9 september krijgen we niet te zien. De tekst die bij de uitnodiging zat vertelt wel wat meer. In de slagzin “Flip the smartphone experience once again” zien velen een bruggetje naar de slagzin “You’re going to flip” waarmee de originele Motorola Razr werd aangekondigd.

Het lijkt er dus op dat Motorola, dochterbedrijf van computerfabrikant Lenovo, op 9 september de opvolger van de Motorola Razr zal voorstellen. Over dat toestel, voor het gemak door journalisten Razr 2 genoemd, gaan al enkele maanden geruchten de ronde. Zoals altijd zijn ook al heel wat vermoedelijke specificaties uitgelekt. Het scherm zou met 6,7” een stuk groter dan de 6,2” van de eerste Razr. De hoofdcamera aan de achterkant zal een lens van 48 MP hebben, en de selfiecamera 20 MP. De Qualcomm Snapdragon 765-processor zorgt voor 5G-ondersteuning. De batterijcapaciteit (2845 mAh) en het geheugen (8GB RAM en 256GB opslag) kregen een upgrade.

Geen groot succes

Vorig jaar kondigde Motorola de Razr in november aan, en februari kwam de smartphone uit. Hij verscheen wel exclusief in de Verenigde Staten. De naam was een verwijzing naar de klassieke vouwtelefoon van het merk. Een onuitwisbare indruk kon de smartphone niet laten. Ten eerste was er de torenhoge kostprijs van 1499 dollar. Voor dat bedrag verwacht je een nagenoeg feilloze smartphone, maar dat was Razr verre van. De batterijduur was veel korter dan we dat van Motorola-smartphones gewend zijn, de camera’s voldeden niet aan de verwachtingen en ook de vouwtechnologie stond nog niet op punt. Veel van die problemen kende ook Samsungs eerste vouwbare smartphone Galaxy Fold.

De tweede Motorola Razr kan normaal gezien enkel beter zijn. Of deze smartphone ook exclusief voor de Amerikaanse markt zal zijn, is nog af te wachten. Dat leren we op 9 september.

GIF: Motorola (via TechRadar)
mobielmotorola razrsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals