Nieuws

Samsung belooft drie Android-upgrades voor Galaxy A-reeks

Niet enkel de dure vlaggenschipsmartphones van Samsung zullen drie upgrades krijgen, maar ook enkele modellen uit de budgetsmartphonereeks Galaxy A.

Aanvankelijk maakte Samsung bekend dat het enkel haar verschillende reeksen vlaggenschepen zou voorzien van drie Android-upgrades. Dat zijn voor alle duidelijk de Samsung Galaxy S-, Galaxy Note- en de vouwbare smartphones van de Zuid-Koreaanse technologiegigant. Maar Samsung keert toch enigszins terug op haar stappen, en maakt vandaag bekend dat ook enkele smartphones uit de goedkopere Galaxy A-reeks en enkele van haar tablets de drie upgrades uitgerold zullen krijgen. Daarmee zijn ze dus verzekerd van een upgrade naar Android 11 later dit jaar, en ook Android 12 volgend jaar.

In een persmededeling vertelt hoofd van Software en Mobiele Communicatie Janghyun Joon dat Samsung haar updatebeleid herziet om haar gebruikers ‘ten volste van de nieuwste mobiele ervaringen te laten genieten’. Heb je een Samsung Galaxy A-smartphone, dan is het echter toch aangewezen om de lijst eens goed te bekijken. Want niet alle modellen uit de budgetsmartphonereeks zullen nog jarenlang Android-upgrades krijgen. Ook van toekomstige toestellen die Samsung binnen haar Galaxy A-lijn uitbrengt zullen slechts een select aantal drie upgrades krijgen. Een volledig overzicht vind je in de screenshot hieronder:

Afbeelding: Samsung Electronics

Android 11

Dat is ook niet zo ongebruikelijk voor budgetsmartphones. Draait je smartphone op Android 9 Pie of Android 10, dan ben je normaal gezien wel verzekerd van een upgrade naar Android 11. Om zeker te zijn, kan je altijd dit opsommingsartikel door Sammobile bekijken.

Samsung Galaxy S20 en S20 Ultra zijn de eerste Samsung-smartphones die de upgrade naar Android 11 zullen krijgen. Dat zal nog in de loop van dit jaar gebeuren, al geeft Samsung daar zelf geen exacte datum voor. Ook wanneer andere toestellen zullen volgen, hebben we het gissen naar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business