Nieuws

De nieuwe iMac 2021: waarom je nog even moet wachten met je aankoop

Apple iMac
Afbeelding: Macstories.net
Zet een oude iMac naast een nieuwe en het design is op een paar punten na hetzelfde. Wil je nu een nieuwe aanschaffen? Wacht dan nog even.

Update 21/04/2021: Geduld wordt beloond… Deze week heeft Apple een totaal nieuwe versie van de iMac gelanceerd. Het 2021-model ligt perfect in lijn met de nieuwe iPad Pro (ook 2021) en is beschikbaar in verschillende kleuren. Je leest er hier alles over.

Sinds vorige week is de 27 inch iMac weer een stuk moderner. De desktop van Apple had al een aantal jaren geen update meer gekregen en dus lanceerde de iPhonebouwer begin augustus nieuwe hardware. De iMac krijgt daarmee nu Intel-hardware van de 10e generatie en heeft eindelijk ook standaard SSD-schijven aan boord. De iMac is er dus overduidelijk op vooruit gegaan als we onder de motorkap kijken. Helaas blijft de desktop wel achter op één vlak: het design.

Apple iMac

Intussen is het bijna 8 jaar geleden dat Apple zijn iMac een grondig nieuw design gaf. Als we het model van eind 2012 naast het huidige model zetten zien we eigenlijk niet zo heel veel verschil. Uiteraard is het display een stuk smaller geworden en zijn de schermranden al een pak kleiner. Toch blijven die bezels van Apple’s desktop echt enorm groot.

En toegegeven, de iMac heeft altijd heel grote schermranden gehad, maar het design van vandaag past niet meer in het 2020-plaatje van de meeste klanten die graag een iMac willen kopen. Vooral na de lancering van de peperdure Pro Display XDR verwachten we echt wel beter van de iPhoneproducent. Het design van het Pro Display is veel moderner, met dunne randen. Maar goed, daar betaal je dan ook voor. Terwijl je vandaag zou verwachten dat kleine schermranden geen prijsverschil mogen maken.

Apple iMac v.s. de XDR Display. Afbeelding: 9to5Mac.

Nieuw design, wanneer dan?

Helaas is het niet zo simpel om te voorspellen wanneer er een nieuw iMac-design aankomt. We hebben al updates gezien in juni en oktober 2014, mei en oktober 2015, juni 2017 en vorig jaar in maart. Dat jaar was dus augustus aan de beurt. Maar met een beetje gezond verstand gokken we eind 2020/begin 2021. Een bron bij de China Times claimt nu al dat er in de tweede helft van dit jaar een nieuwe iMac zou moeten komen. Die zou volgens hem ook goedkoper zijn dan zijn voorgangers. Misschien dan toch nog oktober dit jaar? Wie niet kan wachten en al eens wil proeven van een mogelijk nieuw design kan hier een uitgewerkt concept van Daniel Bautista bekijken.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je moet doen. Ons antwoord is eenduidig, probeer toch nog te wachten met de aankoop van een nieuwe iMac. Tenzij je hem écht nodig hebt natuurlijk. De huidige iMac heeft wel moderne hardware, aan de buitenkant is hij een stuk verouderd. En wie het oog ook graag wat geeft, kan dus beter nog even wachten. Je betaalt er immers minstens 2000 euro voor…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business