Fitbit

Fitbit werkt sinds mei aan een uitgebreid onderzoek waarbij het zijn eigen trackers wil inzetten om corona in een vroeg stadium vast te stellen.

Uit een onderzoek en blogpost van Fitbit – de fabrikant van activitiy trackers – blijkt dat hun toestellen op basis van verschillende gegevens corona een dag voor de symptomen al kunnen vastleggen.

Fitbit

Het verslag zou nog in een vroege fase zijn en is nog niet helemaal af. Maar Fitbit stelt wel dat hun toestellen op basis van ademhalingssnelheid, hartslag en de hartslagvariabiliteit kan gebruiken om het coronavirus in een redelijk vroeg stadium al vast te stellen. Zo zouden bijvoorbeeld de Fitbit Versa of de Charge al een dag voordat een patiënt symptomen heeft, kunnen vaststellen of de persoon corona heeft.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de helft van de gevallen die corona heeft al verschillende dagen op voorhand bepaalde klachten heeft. De trackers van Fitbit zouden in die gevallen dus ook al hebben vastgesteld dat er mogelijk corona aankomt.

Fitbit corona

Genezing

Qua genezing kan een tracker zoals de Versa of Charge natuurlijk weinig betekenen. Toch is de info uit het onderzoek zeer handig. Wanneer een Fitbit-gebruiker er al redelijk vroeg bij kan zijn om corona vast te stellen, kan die persoon daar veel sneller op inspelen. Zo kan hij/zij meteen in quarantaine of zich aanpassen om de verspreiding te voorkomen.

Volgens het Amerikaanse bedrijf loopt het onderzoek al sinds mei, maar zijn de conclusies nog in een vroeg stadium. Wie daar meer interesse in heeft kan het verslag in de blog of hier nog eens herbekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here