LG draagbaar masker corona

Het technologisch hoogstaand PuriCare masker van LG lijkt interessant in tijden van Corona, maar beschermt het de gebruiker ook?

Advertentie

Normaal zouden we ons momenteel klaarmaken om te vertrekken naar IFA, een van de grootste elektronica beurzen van Europa, maar de coronapandemie heeft daar een stokje voor gestoken. Blijf in uw kot of zet een masker op is de gulden regel. LG lanceert in deze laatse categorie het Puricare Wearable Air Purifier masker, dat voorzien is van de nodige technologie. Of het ook helpt tegen het coronavirus, is echter niet helemaal duidelijk.

Nieuwe toevoeging aan luchtreiniger line-up

LG heeft al langer een line-up van luchtreinigers en de Puricare Wearable Air Purifier is daar een aanvulling op. Het masker zal in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn op selecte markten en is voorzien van twee H13 HEPA filters, gelijkaardig aan diegene die we vinden in de huishoudapparaten van LG.

Volgens LG zit het masker strak maar comfortabel rond de mond, neus en kin, waardoor er amper lucht uit kan ontsnappen. Een batterij van 820mAh moet voor twee tot acht uur aan batterijduur zorgen, afhankelijk van de gebruikte modus voor de twee aanwezig ventilatoren die zich aanpassen aan het in- en uitademen.  

LG Puricare
Maskers met ventilatoren worden niet aangeraden door experts.

Het masker komt ook uitgerust met UV-LED-lampen om bacteriën te doden en het geheel kan verbonden worden met de LG ThinQ-app om notificaties te tonen wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Het masker is ook zeer milieuvriendelijk en kan volledig gerecycled worden.

Bescherming tegen Covid-19 niet zeker

Hoewel LG in hun persbericht wel vermeldt dat consumenten vandaag de dag op zoek zijn naar manieren om hun leven veiliger en praktischer te maken, wordt er nergens expliciet vermeldt dat het ook helpt tegen de verspreiding van het coronavirus. Toen LG om extra informatie gevraagd werd door The Verge, was er daar te horen dat er pas details zouden vrijgegeven worden nadat de nodige testen en certificaten afgerond zijn. Of de gemiddelde consument hier ook effectief een voordeel aan zal hebben, is dus nog maar de vraag. Een prijs werd ook nog niet bekend gemaakt. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here