De ‘Vlaamse Netflix’ biedt lokale en internationale content aan voor een prijs van 11,95 euro per maand.

Advertentie

Gisteren kondigde Erik van Looy al aan dat we vandaag meer te weten zouden komen over de lancering van Streamz. Na goedkeuring van Europa voor een joint-venture tussen Telenet en DPG Media kondigde zij vorige maand aan dat de nieuwe Vlaamse streamingdienst de naam Streamz zou dragen.

De lancering ervan kunnen we verwachten op maandag 14 september weten we nu. Niet toevallig aangezien nieuwe streamingdienst Disney+ in Vlaanderen verwacht wordt op 15 september.

De eerste reeks die beschikbaar gesteld zou worden op het platform was al bekend. De trailer voor de Vlaamse reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ was al te bekijken op de website van Streamz. Matteo Simoni kroop hiervoor in de huid van 18de-eeuwse bendelid Jan de Lichte. In de reeks zijn onder andere ook Stef Aerts, Tom Van Dyck, en Ruth Beeckmans te zien.

Lokale content

“Wat VTM 30 jaar geleden betekent heeft voor commerciële tv, zal Streamz nu doen voor streamingdiensten.” DPG Media CEO Kris Vervaet en Telenet CEO John Porter verwachten met Streamz een boost in het Vlaamse medialandschap.

Daarvoor werken ze bovendien nauw samenwerken met VRT voor de aanbieding van content. Dat maakten ze vanmiddag bekend in een live-uitzending via Het Laatste Nieuws. Oude reeksen als ook nieuwe producties van de openbare omroep zullen er te zien zijn. ‘Cold Courage’ en ‘Fair Trade’ worden twee nieuwe titels die we kunnen verwachten onder dit label van lokale content.

Elke maand wil de streamingdienst uitpakken met een straffe lokale titel. Dat kunnen originals zijn die enkel op het platform te zien zullen zijn als ook previews die later op de zenders te zien zullen zijn.

Internationale reeksen

Naast Vlaamse fictie worden ook internationale series als ‘Big Little Lies’ verwacht. Streamz zal ‘Home of HBO’ worden volgens CEO Peter Vindevogel. Nieuwe HBO-series zullen te bekijken zijn vanaf hetzelfde moment als in Amerika.

In totaal zullen er meer dan 1000 titels het platform vullen.

Prijs

Per abonnement kan je 5 accounts aanmaken en zullen vier schermen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Daarvoor betaal je 11,95 euro per maand. Er is ook Streamz+ voor 8 euro extra per maand. Daarvoor krijg je nog eens 300 extra titels. Abonnees van Play zullen automatisch overgezet worden naar Streamz.

Wie vanaf 14 september wil beginnen streamzen kan alvast een account aanmaken op de website van streamz. De streamingdienst zal te bekijken zijn op smartphone, tablet of verschillende Smart TV’s met een app voor Apple TV en Android TV.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here