Nieuws

Samsung haalt 5G-contract met Verizon binnen

Het Zuid-Koreaanse bedrijf haalde het contract van 6,64 miljard dollar binnen en mag tot 2025 5G-apparatuur leveren aan telecombedrijf Verizon.

Samsung Electronics co. heeft een contract getekend met het Amerikaanse telecombedrijf Verizon. Dat liet het maandagochtend weten in een bericht aan zijn personeel. Het contract houdt in dat het Zuid-Koreaanse bedrijf 5G-apparatuur zal leveren aan het Amerikaanse bedrijf. Het contract bedraagt zo’n 6,64 miljard dollar en zal lopen tot december 2025. Dat is een van de grootste 5G-contracten die Samsung al wist binnen te halen.

Huawei

Daarmee weet Samsung zijn positie op de 5G-markt te versterken. Na de ban van president Trump die Huawei verbiedt om nog te bieden op 5G-veilingen in de Verenigde Staten lag de kans voor Samsung voor het grijpen. Na een oproep van de president om ook in Europa niet in zee te gaan met Huawei werd het Chinese bedrijf ook al in het Verenigd Koninkrijk geweerd. Nu steeds meer landen niet meer afhankelijk willen zijn van Huawei voor 5G-voorzieningen wordt de markt herverdeeld. In Seoul maken ze hier gebruik van.

Samsung zet in op grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling van 5G-apparatuur. Het bedrijf gelooft dat het een belangrijke factor zal spelen in de toekomst, nu de markt voor smartphoneverkoop lijkt verzadigd te zijn. Het doel is om het aandeel van Samsung in de 5G-markt te vergroten tot 20 procent tegen het einde van dit jaar. In 2019 had het bedrijf nog maar zo’n 3 procent van de markt in handen. De belangrijkste spelers in de markt zijn nu Nokia, Ericcson, Huawei en Samsung.

Nokia

In de strijd om het contract heeft Samsung het gewonnen van Nokia. Het Finse bedrijf lijkt grondgebied te verliezen in de 5G-markt. In Helsinki was vandaag een vermindering in Nokia-aandelen van 2,5% te noteren. Daar heeft niet alleen Samsung, maar ook het Zweedse Ericsson mee te maken, dat steeds meer terrein wint in de markt. Aandelen van Samsung stegen op maandag met 2,1%.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business