Nieuws

Streamz gelanceerd: wat heeft het te bieden?

De Vlaamse streamingmarkt heeft er een speler van eigen bodem bij. Hoe gaat Streamz concurreren met de internationale grootmachten?

Vandaag debuteert het streamingplatform Streamz, een samenwerking tussen DPG Media en Telenet. De slogan ‘van bij onz’ laat niets aan de verbeelding over. Streamz wil zich onderscheiden van internationale streamingplatformen zoals Netflix en Disney+ (dat morgen zijn intrede maakt in ons land) door haar Vlaamse oorsprong uit te spelen. Wat heeft Streamz te bieden? Dit is het belangrijkste dat je over het platform moet weten:

Aanbod

Het belangrijkste van elk streamingplatform is natuurlijk het aanbod aan films en series dat het biedt. Streamz heeft een ruime catalogus met meer dan 1000 films en series. Een grote focus ligt natuurlijk op Vlaamse fictie. DPG Media kan daarvoor terugvallen op de lange geschiedenis van televisiezender VTM, en finaal besliste ook VRT om mee in het project te stappen. Maar Streamz heeft ook nieuwe en exclusieve producties, die op dit moment enkel op het streamingplatform te zien zijn. Één van de blikvangers bij de lancering moet de serie De Bende van Jan de Lichte zijn, met onder meer Matteo Simoni en Stef Aerts in de hoofdrollen. Streamz is ook niet alleen Vlaams: dankzij Telenet beschikt het ook over de rechten van producties van HBO. Die combinatie van Vlaamse en internationale fictie zorgt voor een leuk, divers en ook wel uniek contentaanbod. Ken jij nog platformen waar je eerst naar Game of Thrones kan kijken, en dan naar Het Eiland?

De Bende van Jan de Lichte is één van de series die kijkers naar Streamz moet lokken. Afbeelding: Het Laatste Nieuws

Prijs

Streamz heeft twee verschillende formules: Streamz en Streamz+. Het ‘gewone’ abonnement kost 11,95 euro per maand. Daarvoor krijg je het bijna volledige aanbod van Vlaamse en internationale fictie dat we hierboven bespraken ter beschikking. Met een account kan je net zoals op Netflix tot 5 persoonlijke profielen toevoegen. Dat kan je gebruiken om de maandelijkse abonnementsprijs naar beneden te drukken. Streamingkwaliteit gaat afhankelijk van je internetverbinding tot HD, en je kan content downloaden om ze offline te bekijken. Het platform is volledig vrij van reclame. Met Streamz+ krijg je een nog ruimer aanbod. Het premium-abonnement voegt nog recente cinemablockbusters en ‘filmparels van de grootste filmmakers’ toe. Daarvoor betaal je dan 19,95 euro per maand, maar die meerprijs lijkt het ons op het eerste zicht niet echt waard. Met de basisformule zal de gemiddelde kijker wel toekomen. Je kan het platform overigens 14 dagen gratis uitproberen zonder verplichting een abonnement te nemen.

Hoe kijken?

Zoals je het van een streamingplatform verwacht, zijn de opties hier zeer ruim. Je kan via de mobiele app kijken op je smartphone en tablet, en via de webplayer kijk je via je laptop. Heb je een Chromecast, dan kan je via die webplayer de content streamen naar je televisie. Maar er is uiteraard ook een smart tv-app voor Apple TV, Android TV, Telenet TV en smarttelevisies van LG en Samsung.

Verdict

We waren in het begin eerder sceptisch over de slaagkansen van Streamz, maar toch lijkt het platform ons zeker de moeite waard om het eens te proberen. Je krijgt twee gratis weken, dus wat heb je te verliezen? Je krijgt een ruim aanbod dat je op geen enkel platform zal terugvinden, en vind je nog vier familieleden of vrienden om aan je account toe te voegen, dan valt de abonnementsprijs ook nog wel mee.

Ben jij van plan om Streamz te nemen? En wat zijn jouw eerste indrukken? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business