Nieuws

Lucid Air officieel van start: wat heeft de EV te bieden?

Lucid Air
Een nieuwe elektrische sedan heeft de automarkt betreden. De Lucid Air heeft hoge ambities, maar wat heeft de elektrische wagen te bieden?

Lucid Motors heeft vorige week de langverwachte Lucid Air in een wereldwijde webuitzending vanuit het hoofdkwartier in Silicon Valley voorgesteld. In het voorjaar gaan de eerste leveringen van de elektrische sedan van start. De Lucid Air heeft de ambitie om de nieuwe standaard te worden op het gebied van prestaties, efficientie en ontwerp.

Lucid Air in België

“Het is de ambitie van Lucid Motors om de elektrische auto beter te maken en daarmee de hele industrie vooruit te helpen om de adoptie van duurzame mobiliteit te versnellen. Het doel van de de ontwikkeling van ‘s werelds meest geavanceerde elektrische auto is om de hele mensheid te laten profiteren van duurzaam, emissievrij vervoer en ook om nieuwe klanten te laten kennis maken met de wereld van elektrische wagens”, aldus Peter Rawlinson, CEO en CTO, Lucid Motors. “Door te tonen welke technologische vooruitgang er mogelijk is en de prestaties van elektrische voertuigen naar een ongekend niveau te tillen, hebben we met de Lucid Air een voorbeeldwagen voor de hele industrie gecreëerd.”

Wat heeft de Air voor ons in petto?

 • De wagen is voorzien van een full-size luxeklasse interieur met behoud van een wendbare, sportieve sedan-voetafdruk. De basis van deze nieuwe EV zal gebruikt worden voor alle modellen van Lucid Motors.
 • Met maximaal 1.080 pk beschikbaar zorgt de Air voor enorme prestaties en bereik. De Lucid Air kan maar liefst 832 kilometer rijden op een volle accu. Dit is het grootste bereik dat een elektrische auto tot nu toe heeft behaald.
 • Ook de oplaadsnelheid van de Lucid Air is opmerkelijk. Als de Lucid Air aan een (DC) snellader wordt gekoppeld, kan de accu tot een laadsnelheid komen tot maar liefst 32 kilometer per minuut. In de praktijk komt dit erop neer dat de auto ongeveer 480 kilometer kan rijden met 20 minuten laden. 
 • De autobouwer claimt dat de Air ‘s werelds meest aero-efficiente luxeauto is, met tests die zijn uitgevoerd waarbij een luchtweerstandcoëfficiënt van 0,21 is geverifieerd.
 • Het geavanceerde driver-assistance-systeem (ADAS) van de Lucid Air, Lucid DreamDrive, is een eersteklas platform dat het meest uitgebreide sensorpakket op de markt combineert met een geavanceerd Driver Monitoring System (DMS), allemaal standaard op de Lucid Air Dream Edition. Het is het eerste systeem in zijn soort dat 32 sensoren biedt.
 • Ook de verlichtingstechnologie is revolutionair. De koplampen van Lucid Air zijn een Micro Lens Array systeem dat bestaat uit letterlijk duizenden “lichtkanalen”. Digitaal sturen van de lichtrichting is mogelijk door het digitaal schakelen van lichtkanalen in verschillende richtingen, wat een revolutie betekent voor het zicht en de veiligheid.
 • Alexa Voice Natively is geïntegreerd in de Lucid Air. Dit stelt de bestuurder en passagiers in staat om onderweg gebruik te maken van de volledige Alexa-ervaring.

Prijzen en beschikbaarheid

De Air zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Noord-Amerika, aangeboden in vier modelreeksen:

 • De Air, het startpunt voor de line-up, beschikbaar in 2022 en beginnend onder de $80.000 dollar.
 • Het goed uitgeruste Air Touring model, beschikbaar eind 2021, van $95.000 dollar.
 • De volledig uitgeruste Air Grand Touring, beschikbaar medio 2021, vanaf $139.000 dollar.
 • De all-inclusive, limited-volume Air Dream Edition, beschikbaar voorjaar 2021, bij $169.000 dollar.

De beschikbaarheid van de wagens in Europa, alsook de prijsstelling en de verdere details worden op een later tijdstip bekendgemaakt. In België kan je wel alvast jouw Lucid Air reserveren.

Connected Car

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals