Nieuws

Cowboy derde meest veelbelovende start-up van Europa tijdens Tech5

Cowboy Lifestyle
De Belgische e-bikeproducent Cowboy is opnieuw in de prijzen gevallen, ditmaal tijdens technologiewedstrijd Tech5, waar het een derde plaats behaalde.

Het is een drukke week voor e-bike start-up Cowboy. Eerder deze week kondigde het Belgische bedrijf al hun eigen Crash Detection dienst aan en werden er refurbished Cowboy-fietsen beschikbaar gemaakt voor verkoop via Cowboy Circular. Hard aan het werk dus, en deze inspanningen en vele andere werden beloond tijdens de Tech5-wedstrijd. Cowboy kon daar de derde plaats bemachtigen in de categorie “veelbelovende Europese start-up”. 

Tech5 springplank voor grote namen

Tech5 was dit jaar al aan zijn zevende editie toe en elk jaar is de wedstrijd een showcase gebleken voor de snelst groeiende technologiebedrijven, op basis van prestaties, groei en potentieel. In het verleden vonden zo al namen als Transferwise en Delivery Hero hun stem tijdens Tech5. De winnaars werden gekozen door een panel van investeerders, influencers en experts die de deelnemers beoordeelden op basis van opmerkelijke investeringen, sociale impact, teamgroei en media-aandacht.

“De Tech5-wedstrijd wordt jaar na jaar moeilijker. Dit jaar overtreft het niveau onze stoutste verwachtingen. Europese bedrijven omarmen meer dan ooit innovatie en creativiteit, en we geven deze bedrijven graag een platform om gelijkgestemde ondernemers te ontmoeten. We zijn erg trots dat Wolt een van onze verkopers is, en we kijken ernaar uit om in de toekomst met het bedrijf samen te werken en de voedingsindustrie grondig om te gooien” Roelant Prins, Chief Commercial Officer van Adyen.

Cowboy hardware en software maakt indruk

Wat Cowboy betreft speelde hun elektrische fiets als schoon, veilig en gezond vervoermiddel een belangrijke rol, maar ook het gestroomlijnde design trok de aandacht dankzij de ingebouwde verlichting, afneembare accu en carbon riem ter vervanging van de traditionele ketting. Ook de app maakte indruk door zijn grote aanbod functies en diensten, waaronder dus Crash Detection, maar ook de Cowboy Mobile Service. 

Cowboy 3 app Tech5

De tweede plaats ging naar TIER, bekend van de deelsteps in 70 steden in negen landen. De eerste plaats haalde Wolt binnen, een app voor voedselbelevering aan huis of op kantoor die tegelijkertijd ook CO2-neutraal is. Het klimaat stond dus duidelijk vooraan tijdens deze editie van Tech5.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business