Nieuws

Cake & Aion kondigen samenwerking aan

Cake Aion app fintech
Vlnr: Cake CEO, Davy Kestens en Aion Country Head, Kim Van Esbroeck
De twee snelgroeiende financiële spelers Cake & Aion hebben deze week hun samenwerking aangekondigd.

Twee Belgische fintech disruptors gaan samenwerken. Bankierapps Cake & Aion hebben deze week officieel hun samenwerking aangekondigd. Eerder al was het mogelijk om via Cake mee te doen aan een Reward voor 25 euro bij Aion. De twee bedrijven hebben het ook mogelijk gemaakt dat Aionrekeningen voortaan ook in Cake kunnen bekeken worden. Op die manier versterken de twee hun belangrijkste USP; betaalbaar en transparant bankieren.

Cake & Aion

In plaats van te gaan concurreren met elkaar hebben Aion & Cake het wél begrepen. Beide fintechspelers willen Belgen meer transparantie bieden in het bankwezen. Davy Kestens, CEO & founder van Cake, vertelt dat de missie van hun samenwerking gebaseerd is op het financieel welzijn van iedere klant. Kestens is ervan overtuigd dat technologie hen daarbij kan helpen. Door middel van pro-actieve inzichten en overzichten over je financiële status willen Aion en Cake klanten een duidelijker zicht geven over hun financiën.

Beide bedrijven pleiten ook voor een betaalbaarder bankieren. Het verdienmodel van Cake is gebaseerd op geanonimiseerde gebruikersdata. Het verschil hier met andere bedrijven is dat de gebruiker een deel van de taart krijgt. Iets wat je bij andere banken of technologiebedrijven niet ziet.

Bij Aion pakken ze dat dan weer anders aan. Door middel van een all-in-pakket van 19 euro per maand krijgen klanten toegang tot allerlei financiële tools waarmee ze geld kunnen (terug)verdienen of kortingen krijgen. Aion staat ook in voor een prijsverschil indien van toepassing. De app heeft formules voor particulieren en ondernemers.

25 euro

Zoals vermeld was het eerder al mogelijk; klanten die vandaag een account afsluiten bij Aion en hun rekening koppelen aan Cake krijgen daarvoor 25 euro teruggestort. Op die manier willen de bedrijven het gat tussen bank en cliënt verkleinen. De samenwerking tussen de twee zal in de toekomst nog vergroot worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business