Nieuws

Royole kondigt FlexPai 2 aan: tweede poging foldable

Royole, producent van flexible schermtechnologie, introduceerde zijn tweede generatie vouwbare smartphone: FlexPai 2.

Het Chinese bedrijf Royole werd in 2012 opgericht met als doel de ontwikkeling van vouwbare OLED-schermen. In 2018 deden ze een eerste poging om een vouwbare telefoon op de markt te brengen, de FlexPai. Die bleek geen succes te zijn, voornamelijk omdat de software niet aangepast was aan de nieuwe vorm. Nu komt Royole met een tweede generatie vouwbare telefoon: de FlexPai 2.

Specificaties

De FlexPai 2 heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Het oledscherm heeft opengeklapt een diagonaal van 7,8 inch met een beeldverhouding van 4:3. Gelijkaardig aan de Huawei Mate Xs vouwt het scherm van de FlexPai 2 naar buiten en niet naar binnen, zoals de Samsung Galaxy Z Fold 2. Het nieuwe scherm van Royole zou een verbeterde buigradius hebben, betere weergaveprestaties en minder kreuken dan het scherm van de originele FlexPai. Het zou tot 1,8 miljoen keer kunnen buigen, een hoop meer dan de 200.000 keer van Samsung.

De FlexPai 2 vouwt open naar buiten en heeft 4 camera’s.

Vanbinnen is een Qualcomm Snapdragon 865 processor terug te vinden en een 4450 mAh batterij die kan worden opgeladen met 18W. Aan de linkerkant zijn vier camera’s terug te vinden: een 64-megapixel hoofdcamera, een 16-megapixelcamera met ultragroothoeklens, een 8-megapixelcamera met telelens en een 32-megapixel portretcamera. Royole koos opnieuw voor zijn eigen besturingssysteem Water OS 2.0, gebaseerd op Android 10.

Onmiddelijk beschikbaar

De FlexPai 2 was onmiddellijk na de aankondiging door CEO Bill Liu verkrijgbaar op de website van Royole. De vouwbare telefoon is momenteel enkel verkrijgbaar in de kleur sterrenhemel grijs, maar daar zouden binnenkort nog zwart en goud bijkomen. Het toestel kost 9988 Chinese yuan, oftewel 1250 euro. Het basismodel komt met 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Voor 200 euro extra krijg je een model met 12GB RAM en 512GB opslagruimte. Dit laatst model is momenteel nog niet beschikbaar.

De FlexPai 2 biedt ondersteuning voor mobiele netwerken in Europa en 5G-ondersteuning voor frequenties in de Benelux. Of de smartphone ook op de markt zal worden gebracht buiten China werd niet aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business