Nieuws

Preorders Xbox Series X binnen één dag uitverkocht

De vraag naar de nieuwe gamingconsole is duidelijk groot. Heb je de Xbox Series X of S niet te pakken gekregen, dan zal je moeten wachten tot de officiële release.

“We zijn vereerd door de recordbrekende vraag naar de Xbox Series X en S. Een enorme dank u naar iedereen voor het enthousiasme.” Die woorden zijn te lezen in een tweet van de officiële twitterpagina van de gamingconsole Xbox. Gisteren opende Microsoft de preorders voor haar next-gen gamingconsole. En de interesse was duidelijk groot. Nog voor het verstrijken van middernacht waren alle consoles al uitverkocht. Over hoeveel units het dan precies gaat, is niet exact bekend.

De preorders verliepen al bij al relatief vlot, maar ook niet vlekkeloos. De vraag was bij sommige retailers zo groot dat de websites overbelast raakte. Daardoor zullen er onvermijdbaar vandaag mensen gefrustreerd rondlopen die naast het net hebben gevist. Zij zullen ook nog even moeten wachten. Xbox maakt bekend dat er geen tweede voorverkoopmoment zal komen voor de Xbox Series X en S.

Heb je niet kunnen preorderen, dan kan je de console dus pas kopen op de officiële lanceringsdatum van 10 november. Dat is ook te lezen op de productpagina’s van Coolblue en bol.com. Xbox raadt wel aan jezelf in te schrijven bij een retailer om de laatste updates te ontvangen, zodat je er bij de officiële start van de verkoop snel bij kan zijn. De Xbox Series X kost 499 euro. De goedkopere uitgave Series S kost 299 euro en werkt volledig digitaal zonder disc-reader.

Vlotter dan Sony

Ondanks de kleine ongemakkelijkheden liep de voorverkoop van de Xbox Series X een stuk vlotter dan die van de PlayStation 5. Sony maakte een communicatiefout en kondigde de preorders ook pas één dag voor de start aan. Daardoor moesten veel retailer holderdebolder hun preorders openen. Sony moest zich daarvoor excuseren en beloofde een nieuw voorverkoopmoment in te plannen. Dan was de communicatie van Microsoft een stuk vlotter. Een week op voorhand wisten we al wanneer dat de preorders zouden starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business