Nieuws

Twitter experimenteert met spraakberichten in DM’s

Na audiotweets zal je binnenkort ook, net zoals in Whatsapp of Messenger, via Twitter spraakberichten kunnen sturen in privégesprekken.

Eerder dit jaar kregen iPhonegebruikers al de kans om audiotweets uit te sturen. Nu is de socialemediasite Twitter ook aan het experimenteren met spraakberichten voor direct messages.

Spraakberichten voor privégesprekken

Alex Ackerman-Greenberg, product manager direct messages bij Twitter, liet dat weten aan The Verge. Toepasselijk genoeg deed hij dat met zijn eigen product, een spraakbericht van 20 seconden. Door, naast audiotweets, spraakberichten toe te voegen aan Twitter willen ze het platform menselijker maken en gebruikers meer mogelijkheden geven om zichzelf te uiten.

Tijdslimiet?

Voice tweets konden tot 140 seconden lang duren, gelijkaardig aan de initiële 140 karakters die een Tweet mocht hebben. Het aantal tekens werd enkele jaren geleden al opgetrokken tot 280. Wie een audiotweet langer dan 140 seconden wil uitsturen kan blijven praten, Twitter deelt je bericht vervolgens onder in verschillende spraakberichten.

Of deze limiet van 140 seconden ook geldt voor spraakberichten in privégesprekken is nog niet geweten. Andere berichtenapps maken al langer gebruik van de mogelijkheid om berichten in te spreken, zoals Whatsapp en Facebook Messenger. Zij hanteren geen tijdslimiet voor audio-opnames.

Eenvoudig design

Het uiterlijk van de spraakberichten zou gelijkaardig zijn aan deze van audiotweets. De profielfoto van de zender beweegt wanneer het bericht wordt afgespeeld. Dan is een pauzeknop te zien die plaats maakt voor een play-knop wanneer het geluid is stopgezet. Ook de optie om gebruikers te rapporteren die misbruik maken van de spraakberichten werd toegevoegd aan het design.

Bron: The Verge

Toegankelijkheid

Na de lancering van audiotweets kreeg het bedrijf de terechte kritiek dat de ontwikkeling gebeurde zonder de toegankelijkheid ervan voor doven en slechthorenden in rekening te nemen. Die fout proberen ze nu recht te zetten door te allen tijde een team te wijden aan de toegankelijkheid van functies voor gebruikers met beperkingen.

De tests met spraakberichten voor privégesprekken zullen in Brazilië worden gestart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business