Twitter

Twitter beseft dat het beter kan doen en gaat vanaf nu harder inzetten op de toegankelijkheid van het sociale platform.

In juni kwam Twitter met een nieuwe manier om tweets de wereld in te sturen: Met je stem. Zij die in het bezit zijn van een iOS-smartphone kunnen sindsdien spraakberichten inspreken en deze op hun tijdlijn plaatsen, met een maximale lengte van 140 seconden. 

Twitter kreeg echter wat commentaar op de functie, want ze zou niet meteen toegankelijk geweest zijn voor andersvaliden. Het socialemediabedrijf realiseerde zich op dat punt dat er nog werk aan de winkel is om zo inclusief mogelijk te zijn en daarom zal het transcripts gaan toevoegen aan de gesproken tweets, maar ook aan video’s op het platform en dat in het begin van 2021

Twee nieuwe Twitter teams

Het is echter maar de allereerste stap die Twitter neemt in de goede richting. Zo werden er twee nieuwe teams opgericht die het platform gebruiksvriendelijker moeten maken. Het gaat om het Accessibility Center of Excellence en het Experience Accessibility Team. Het eerste team zal samenwerken met de verschillende afdelingen en hen bijstaan in het toegankelijk maken van de verschillende aspecten van Twitter, of dat nu gaat over de kantooromgeving of de marketing. Het tweede team zal nauw samenwerken met het Accessibility Center of Excellence, maar zal zich vooral richten op het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit en producten.

Voor meer updates over toegankelijkheid kan je @TwitterA11y volgen, al heeft de account momenteel al niet meer getweet sinds begin september. 

Gerelateerde artikelen

10 tips om batterij te besparen op je Android-smartphone

De batterij is al lang een waar hekelpunt bij smartphones. Met deze tips kan je het leed verzachten en de batterijduur van je Android-toestel verlengen.

Twitter voegt je stem toe aan tweets

Je kan vanaf nu letterlijk je stem laten horen op Twitter. Het socialmediaplatform voegt een nieuwe functie toe waarmee je een tweet kan inspreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here