Nieuws

Xiaomi Mi 10T-serie bestaat uit 3 nieuwe smartphones

Mi 10T Pro
Xiaomi heeft de Mi 10T-serie gelanceerd, een verzameling van drie nieuwe smartphones die iedereen moet gaan aanspreken, van de zakelijke professionals tot de hardcore mobiele gamers. De Mi 10T Pro, Mi 10T en Mi 10T Lite zullen vanaf november verkrijgbaar zijn.
Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro

Met de Mi 10T Pro en Mi 10T, wil Xiaomi opnieuw indruk maken op het gebied van camera’s. Zo zal het Pro-model opnieuw een 108MP-camera hebben en daar komt nu ook ondersteuning voor 8K-video bij. De Mi 10T wordt voorzien van een 64MP camera en beide toestellen krijgen een 13MP-ultrabreedhoeklens en 5MP-macrocamera. Vooraan gaat het om een 20MP-selfiecamera. Verschillende foto- en videomodi zullen voor unieke beelden en opnamen moeten zorgen. Zo kan je makkelijk foto’s nemen van een sterrenhemel en is Dual Video opnieuw aanwezig, een handige opnamefunctie die we ook zagen in de Xiaomi Mi 10

Wat het display betreft werd er gekozen om 120Hz over te slaan en meteen voor 144Hz te gaan. Om de impact op de batterij te verminderen, zal je kunnen kiezen voor AdaptiveSync, waardoor de verversingssnelheid automatisch wordt aangepast aan het type content. 

Intern vinden we een Qualcomm Snapdragon 865, die uiteraard voor 5G zorgt. Als batterij werd er gekozen voor een exemplaar van maar liefst 5.000mAh. Opladen doe je aan de hand van een 33W-oplaadproces. 

De Mi 10T Pro zal beschikbaar zijn in twee varianten, 8GB+128GB en 8GB+256GB, in Cosmic Black, Lunar Silver en Aurora Blue, en zal geprijsd zijn voor respectievelijk €599 en €649. Voorbestellingen zijn vanaf 15 oktober tot 1 november beschikbaar op Fnac, en is vanaf november ook mogelijk via Orange. De Mi 10T zal beschikbaar zijn met de 6GB+128GB variant in Cosmic Black, voor een prijs van €449. Het apparaat is vanaf november te koop via Orange.

Xiaomi Mi 10T Lite

Hoewel we Lite kunnen lezen in de naam, spreken de specificaties dat grotendeels tegen. De Mi 10T Lite heeft een 64MP-hoofdcamera, 8MP-ultrabreedhoekcamera, 2MP-macrocamera en 2MP-dieptesensor gekregen. De selfiecamera is er een van 16MP. 

Net zoals dat bij de goedkope Poco X3 NFC ook het geval is, werd er hier gekozen voor een 120Hz-scherm. Intern vinden we een Snapdragon 750G en een net iets kleinere batterij van 4.820mAh, maar in principe zou deze langer moeten meegaan door het ontbreken van 144Hz. 33W-snelladen is opnieuw aanwezig. 

De Mi 10T Lite zal beschikbaar zijn met de 6GB+128GB variant, in Atlantic Blue, Pearl Gray en Rose Gold Beach. Voor een prijs van €329 zal het toestel vanaf november via Fnac te koop zijn.

Xiaomi Mi Watch

Naast de Mi 10T serie lanceert Xiaomi ook de Mi Watch, Xiaomi’s allereerste smartwatch voor de internationale markt. De Mi Watch gemaakt om actieve levensstijlen op allerlei manieren mogelijk te maken. Met een helder 1.39’’-AMOLED-panel en een speciale sportknop aan de zijkant, biedt de Mi Watch gebruikers directe toegang tot 117 oefeningmodi. Om een volledig overzicht van je gezondheid te krijgen, beschikt de smartwatch over zes verschillende sensoren en gps voor de belangrijkste gezondheidsstatistieken en omgevingsdata, zoals hartslag, zuurstofgehalte in het bloed en luchtdruk. 

De smartwatch is superlicht en gaat tot 16 dagen mee na slechts twee uur opladen. Bovendien ondersteunt de Mi Watch een reeks van functies, waaronder meer dan honderd wijzerplaten, een cameraremote-functie, native emoji’s op notificaties, spraakbediening en meer. De Mi Watch start bij een adviesverkoopprijs van €99. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business