Windows 10

Windows 10 richt zich in de toekomst meer op de verschillen tussen gebruikers. Bij het instellen van je PC wil de software je helpen bij je doelen.

Iedereen gebruikt zijn PC anders. Van creatievelingen tot professionals, over studenten naar gamers en families. De manier waarop we onze pc gebruiken kan daardoor enorm verschillen. Microsoft wil gebruikers nu helpen bij het instellen van hun PC met een nieuw instellingenmenu.

Windows Insider

Het nieuwe instellingenmenu is momenteel nog maar beperkt beschikbaar voor Windows Insiders. In een nieuwe blogpost van Windows Insider zelf toont Microsoft hoe het nieuwe systeem eruit zal zien. Gebruikers kunnen voortaan dus kiezen wat het doel van hun PC-gebruik zal zijn. Op basis daarvan zal Windows 10 zich op een andere manier instellen en mogelijk andere apps naar voren duwen.

Gamers zullen bijvoorbeeld extra dingen kunnen aanpassen en voor familiegebruik zal Windows 10 waarschijnlijk voorstellen om extra gebruikers aan te maken en om family safety met beperkt tijdsgebruik van apps in te stellen.

Zoals gezegd is de functie nog niet beschikbaar voor gewone gebruikers. De softwaregigant gaf ook niet mee wanneer de update zou worden uitgerold naar het grote publiek.

1 REACTIE

 1. Je kunt een gebruiker aanmaken in Windows 10.
  Een probleem, de nieuwe gebruiker ziet en kan alles wat de administrator kan.
  Windows maakt geen nieuwe omgeving voor de nieuwe gebruiker.
  Ok Windows creeert wel een nieuwe startpagina. (lekker belangrijk).
  Heb gelezen dat Windows in 2015 dit heeft gewijzigd, dus geen
  nieuwe gebruiker met een eigen omgeving zoals dit was in Windows 7 en 8.

  mvg,
  M. Slangen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here