De PlayStation 5 zal via de Party-feature een nieuwe functie krijgen waarmee gamers opnames van gamesessies kunnen opsturen wanneer iemand zich zou misdragen.

Sony rolde onlangs een nieuwe grote update uit voor haar gameconsole PlayStation 4. Update 8.00 bevat heel wat nieuwe features, en het volledige overzicht daarvan kan je in deze blogpost lezen. Toch was er maar één functie die echt de aandacht van gamers heeft weten trekken. Gamers kregen namelijk een melding te zien dat wanneer ze een Party starten om te chatten met vrienden tijdens het spelen, Sony opnames mag maken van het gesprek. Door de Party te joinen, geef je Sony daar ook je toestemming voor.

De pop-up veroorzaakte de nodige verwarring onder gamers. Want hoe lang luistert Sony eigenlijk al mee naar chatgesprekken? Nog niet zo lang, want een update over het veiligheidsbeleid van PlayStation Party bracht helderheid. Hoewel de pop-ups al getoond worden via de PlayStation 4, zullen de opnames pas geactiveerd worden van zodra de PlayStation 5 gelanceerd wordt. Het zal ook enkel mogelijk zijn voor wie een PlayStation 5 heeft om opnames te maken en deze naar Sony op te sturen. Iedereen die in de party zit krijgt dan die pop-up melding te zien. Ook als je een PlayStation 4 hebt, al kan je dan zelf geen opnames maken.

Netjes gedragen

Het maken van opnames is een nieuwe maatregel die Sony neemt om de veiligheid van PlayStation Parties te verhogen. Sony wil gamers een nieuwe mogelijkheid geven om actie te nemen wanneer iemand de communityrichtlijnen overtreedt. Elke opname die naar het PlayStation Safety-team wordt opgestuurd zal wel met een objectief oor beluisterd worden, dus de opname opsturen zal niet automatisch leiden tot sancties. Om aan mogelijke bezorgdheden te voldoen, verzekert Sony dat opnames ook enkel voor moderatiedoeleinden zullen gebruikt worden.

De officiële mededeling van Sony. Afbeelding: IttarraOda (Twitter)

Technische problemen

De opnames waren niet de enige bron van frustratie over de laatste PlayStation 4-update. Zo waren de vriendenlijsten plots niet meer zichtbaar. Zonder je vriendenlijst kan je overigens geen Party aanmaken. En dat terwijl de update dus vooral features toevoegde om die Party-functie beter te stroomlijnen. Een omweg was om een Party te starten via de Berichtenfunctie. Sony heeft zelf nog niet gecommuniceerd over de technische storing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here