Nieuws

App EEVEE berekent kosten van oplaadbeurt elektrische wagen

Met de mobiele applicatie EEVEE weet je als bestuurder van een elektrische wagen vanaf nu de exacte kosten van elke oplaadbeurt.

Bestuurders van benzine- of dieselwagens weten na elke tankbeurt exact hoeveel ze moeten betalen. Als de kosten van de tankbeurten vergoed worden door de werkgever, hebben ze ook altijd een bonnetje dat ze kunnen aanleveren voor de boekhouding. Die luxe hebben bestuurders van elektrische wagens niet altijd, zeker niet als zij hun wagen thuis in het stopcontact steken. Ze kunnen dan enkel op basis van hun maandelijkse energiefactuur een schatting maken van hoeveel stroom ze extra verbruikt hebben aan oplaadbeurten voor hun wagen. Er is dan geen bonnetje of een exacte kostprijs beschikbaar die ze kunnen declareren bij een werkgever.

Digitale tankkaart

Daar biedt de smartphone-app EEVEE een oplossing voor. De app is volledig van Vlaamse makelij en werd ontwikkeld door het bedrijf Appwise in samenwerking met twee experts uit de auto-industrie. De ontwikkelaars van de applicatie noemen EEVEE een ‘digitale tankkaart’ of ‘mobiele boekhouder’ voor eigenaars van een elektrische wagen.

De applicatie registreert namelijk voor elke oplaadbeurt hoeveel kilowattuur exact verbruikt is om de wagen op te laden en maakt op basis van die gegevens een berekening van de exacte kostprijs van de oplaadbeurt. EEVEE kan ook op basis van het aantal afgelegde kilometers en het verbruik van de wagen een schatting maken van hoeveel elke rit gekost heeft. Zo kunnen bestuurders van elektrische wagens voortaan ook een exactere kilometervergoeding aanvragen. Al die gegevens kunnen tot boekhoudkundige documenten worden verwerkt.

elektrische wagen die aan het laden is

Drempel verlagen

De ontwikkelaars van EEVEE zijn ook van mening dat de applicatie voor werkgevers grote voordelen biedt. Het maakt het voor hen eenvoudiger om een vloot elektrische wagens integraal te beheren, omdat veel complexiteit van de berekening van vergoedingskosten wordt weggenomen. Dat moet de drempel om over te schakelen naar elektrische bedrijfswagens eenvoudiger maken, zodat elektrische mobiliteit ook eindelijk echt kan doorbreken.

EEVEE is vanaf vandaag gratis te downloaden via de Google Play Store en Apple App Store.

autoConnected Carmobieltrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals