De uitrol van de laatste browserupdate voor Firefox is tijdelijk gepauzeerd om bugs op te lossen. De update downloaden kan nog wel, maar wordt sterk afgeraden.


Mozilla startte vorige week met de uitrol van Firefox 82, het laatste stabiele updatebestand van de browser. Heel veel nieuwe features bevatten die update niet echt. De laadtijden werden weer wat sneller gemaakt, en de Picture-in-Picture features om video’s te bekijken kreeg een opvallender design en een sneltoets voor de macOS-versie.

Na nog geen week heeft Mozilla de uitrol van Firefox 82 voor desktops al gepauzeerd. Gebruikers die het updatebestand downloadden, maakten al snel melding van bugs. Zo zou printen en software van derden de browser doen crashen, net als specifieke instellingen. Een ander probleem was het automatisch uitloggen op pagina’s.

Wanneer er een patch komt voor de technische problemen, dat is voorlopig nog niet bekend. De releasenotes voor de update zijn voorlopig nog niet bijgewerkt. Ook is het wel nog steeds mogelijk om de update manueel uit te voeren. Dat is echter op dit moment wel echter niet aan te raden, gezien het de stabiliteit van je browser flink kan aantasten.Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.