Assassin's creed

De populaire gamereeks Assasin’s Creed gaat een live-action serie krijgen op Netflix. Uitgever Ubisoft gaat meewerken aan het project.

Netflix postte via haar sociale mediakanalen een korte teaser van 10 seconden om de serie aan te kondigen. Dat deden ze door het logo van Netflix te verwerken in dat van Assassin’s Creed. Buiten dat het een live-action serie zal worden en dat twee producenten van Ubisoft zullen meewerken aan het project, is er eigenlijk nog vrij weinig bekend over de serie. We kennen nog geen releasedatum of acteurs die in de serie zullen meespelen. Ook zijn we benieuwd in welke tijdsgeest en omgeving de serie zich zal afspelen, gezien de games van Assassin’s Creed ondertussen overal al zijn geweest.

Ubisoft heeft ondertussen heel wat verschillende filmprojecten lopen met Netflix en andere studio’s voor het verfilmen van hun games. Met Netflix wordt samengewerkt aan een film over The Division en een animatieserie rond Splinter Cell. Voor andere games zoals Rabbids en Skull & Bones zijn ook projecten lopende.

Tweede poging

Een verfilming van Assassin’s Creed is ook geen primeur meer. In 2016 verscheen er al eens een Hollywoord-film in de cinemzalen. Daar nam Michael Fassbender de hoofdrol van sluipmoordenaar Aguilar de Nerha op zich. Een heel groot succes was de film echter niet. Om te voorkomen dat de live-action serie eenzelfde lot te wachten staat, zal uitgever van de games Ubisoft actief meewerken aan het project. Jason Altman, hoofdverantwoordelijke voor Film en Televisie bij Ubisoft en Danielle Krenik, Director of Television Development, zullen de gamestudio vertegenwoordigen tijdens de productie. Netflix heeft natuurlijk al wel bewezen dat het gamereeksen kan omvormen tot een succesvolle serie. The Witcher, dat eind vorig jaar verscheen, wist kijkers én critici te overtuigen.

De release van de volgende Assassin’s Creed game nadert op kousenvoeten. Op 10 november verschijnt Assassin’s Creed: Valhalla, dat zich afspeelt in de wereld van de Vikings.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here