BMW iNext

Volgende week opent zich een nieuw hoofdstuk bij BMW. De autobouwer gaat de langverwachte iNext eindelijk in productievorm aan de wereld tonen.


Het is intussen al een aantal jaren geleden dat BMW zijn fameuze iNext conceptwagen aan de wereld toonde. Daarin gaf sales topman bij BMW, Ian Robertson, commentaar op Tesla’s doel om een elektrische wagen van maximum 35.000 dollar te bouwen. Daaropvolgend zou de BMW iNext een echte rivaal voor de Amerikaanse autobouwer worden, aldus Robertson. Volgende week zal de Duitse autobowuer eindelijk het langverwachte productiemodel van de iNext aankondigen.

BMW iNext

Het was dus van in het begin de bedoeling om Tesla in te halen. Niet alleen in de verkoopprijs van de auto’s, maar ook in actieradius. Vooral die laatste is een twijfelachtig verhaal. Toch is het de moeite om de iNext te volgen. De Mini Cooper SE Electric en elektrische iX3 zijn nog maar het begin. Met iNext wil BMW echt uit de startblokken schieten.

Zoals het er nu naar uitziet zal die fameuze iNext crossover SUV vooral een rivaal worden voor de Tesla Model Y. Vergelijkbaar in grootte en vermoedelijk ook in actieradius. Al is dat laatste afwachten tot de producent volgende week meer details vrijgeeft. Eerder al sprak het bedrijf van een 700 kilometer autonomie, maar niet veel later werd die claim al teruggetrokken naar 550 kilometer.


Wie benieuwd is naar de nieuwe elektrische SUV van BMW kan op 11 november alles volgen via TechPulse. We zullen dit artikel later nog aanvullen met een livestream.