Nieuws

Android Auto voegt wallpapers toe om achtergrond aan te passen

Er zal een select aantal wallpapers worden aangeboden om je interface mee op te fleuren. Er komen ook snelkoppelingen voor Google Assistent.

XDA Developers kon de code van de api voor Android Auto 5.8 inkijken, de nieuwste update voor het wagenbesturingssysteem. De nieuwswebsite vond daarin een nieuwe feature terug die je als gebruikers de mogelijkheid biedt om de achtergrond van de interface te wijzigen met een wallpaper. Zo kan je een vleugje creativiteit toevoegen aan je infotainmentdisplay, een extra touch die Android Auto tot heden toch wat miste. Apple voegde onlangs ook wallpapers toe aan haar CarPlay-platform.

Met de update zou een select aantal wallpapers worden aangeboden om in te stellen als achtergrond. XDA Developers deelt zes afbeeldingen van wallpapers, waarvan de meeste bestaan uit abstracte patronen. Of dat ook het totale aanbod zal zijn bij de uitrol, is nog af te wachten. Het lijkt niet mogelijk te zullen zijn een eigen afbeelding te uploaden en gebruiken als wallpaper.

Google Assistant

Volgens XDA Developers ook volop bezig met de integratie tussen Android Auto en haar virtuele assistent Google Assistant te verbeteren. Een volledige nieuwe interface werd al ontdekt in de code van versie 5.9. In afwachting van die update voegt versie 5.8 al snelkoppelingen voor Google Assistant-opdrachten toe.

De snelkoppelingen moet je activeren via het Instellingenmenu en dan Launcher aanpassen. Daar zal een nieuwe menuoptie Voeg een snelkoppeling aan de launcher toe verschijnen met de update. Via die functie kan je voor opdrachten die je Google Assistant vaak geeft een snelkoppeling maken, die dan op het startscherm van Android Auto tussen alle applicaties verschijnen.

Hoe Android Auto gebruiken?

Het is lang niet alles wat we van Android Auto mogen verwachten binnenkort. De navigatie-app Flitsmeister heeft ook al aangekondigd dat het haar smartphone-app gaat omzetten naar Android Auto. Het auto-infotainmentsysteem is helaas wel nog niet officieel beschikbaar in België. Toch kan je het al wel installeren op je smartphone en via een USB-kabel gebruiken in je wagen. Een stap-voor-stap gids vind je terug in het bijgevoegde artikel onderaan:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business