Nieuws

Slimme e-bike Cowboy is nu ook manueel te ontgrendelen

Cowboy Manual Unlock
Cowboy heeft Manual Unlock toegevoegd aan zijn e-bikes, waardoor je geen smartphone meer nodig hebt om te vertrekken.

In een wereld vol elektrische voertuigen moet is alles steeds meer geconnecteerd, maar wat als de batterij van je smartphone plots leeg is en je je Cowboy e-bike niet meer aan de praat krijgt? De Belgische start-up komt met een oplossing.

Cowboy heeft er zo’n succesvol jaar opzitten dat we soms vergeten dat het een bedrijf is in volle groei. De elektrische fietsen van het merk zijn enorm populair, maar de functionaliteit ervan is nauw verbonden met je smartphone en de Cowboy-app. Dit werkt prima, maar gebruik je je smartphone voor navigatie, dan kan je batterij al eens sneller leeg zijn dan verwacht. En wat doe je dan?

Cowboy Manual Unlock

Cowboy Manual Unlock

Voor die momenten komt Cowboy met Manual Unlock. De nieuwe functionaliteit zal beschikbaar komen via een software-update voor alle Cowboy 3 eigenaars. Vanaf dan kan je simpelweg de batterij van je fiets verwijderen via de unieke sleutel en moet je ze binnen de 20 seconden terugplaatsen om je fiets te unlocken. Uiteraard werkt dit niet voor fietsen die als gestolen zijn aangegeven. 

Eigenaars van een Cowboy 3 kunnen voortaan hun fiets dus op drie manieren activeren: met een ‘digitale sleutel’ via de Cowboy app, via Auto Unlock waarbij de smartphone enkel in de buurt van de fiets hoeft te zijn, en via Manual Unlock met de batterijsleutel.

Het is een kleine, maar ongetwijfeld welkome aanpassing aan de e-bike. Onze ervaringen met de Cowboy 3 lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business