Nieuws

Mobile Vikings opnieuw te koop

Mobile Vikings
Mobile Vikings, dat vijf jaar geleden werd overgenomen door het toenmalige Medialaan, zoekt een nieuwe eigenaar. DPG Media doet het van de hand.

Eén van de drie Belgische telecomoperatoren (Telenet, Proximus en Orange Belgium) zou binnenkort wel eens een koopje kunnen doen, want DPG Media heeft onlangs telecomdochter Mobile Vikings te koop gezet. Na een periode van vijf jaar stapt het moederbedrijf van onder andere VTM uit de telecommarkt.

MVNO

Mobile Vikings werd in 2012 opgericht door het Hasseltse bedrijf City Live. Met de hulp van KPN Belgium, het huidige Base, konden ze opereren als MVNO (Mobile Virtual Network Operator), een mobiele operator zonder eigen netwerk. Het richtte zich vooral op gebruikers van grote hoeveelheden mobiele data. En dat werd populair. Voor de overname in 2015 haalde Mobile Vikings maar liefst 200.000 klanten binnen. Dat was ook mede te danken aan de speciale strategie van de vikingpunten, een manier om je telefoonrekening te drukken door online aankopen te doen.

Overname Medialaan

In 2015 richtte het toenmalige Medialaan zicht op de telecommarkt met de overname van Jim Mobile en Mobile Vikings. Maar de integratie van deze nieuwe speler in de rest van het bedrijf werd nooit volledig voltooid. Daardoor kunnen ze nu ook zonder al te veel moeite van de hand gedaan worden.

In zijn tijd bij DPG Media stapte Mobile Vikings over naar het netwerk van Orange Belgium. En dat ging niet zonder slag of stoot. Het aantal klachten van klanten bij de Ombudsdienst voor Telecom werd tussen 2017 en 2018 maar liefst verdrievoudigd. Door de wens van het bedrijf om van MVNO light naar een full MVNO te gaan, waarbij techniek en apparatuur in grotere mate zelf wordt beheerd, kwam Mobile Vikings in 2018 in rode cijfers te staan.

In oktober werd de kaap van 300.000 klanten gerond. Wellicht een mooie mijlpaal voor DPG Media om een streep te trekken onder het verhaal. Geïnteresseerde kopers konden al een eerste bod indienen. Voornamelijk voor Orange Belgium zou de overname zeer interessant zijn, aangezien de klanten van Mobile Vikings ook nu al op hun netwerk zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business