WhatsApp komt met nieuwe functie

Naast nieuwe stickers en wallpapers voegt WhatsApp nu ook de mogelijkheid toe om de achtergrond van een gesprek per chat aan te passen.

Advertentie

Ooit al eens een berichtje naar de verkeerde persoon of groep gestuurd? WhatsApp to the rescue! Want naast verdwijnende berichten of de mogelijkheid om berichten te verwijderen, biedt WhatsApp nu ook de mogelijkheid om de achtergrond van elk gesprek individueel aan te passen. Zo zie je binnenkort, zonder de naam te controleren, aan de hand van het uiterlijk van je gesprek, met wie je aan het chatten bent. Zowel groepsgesprekken als privégesprekken kan je nu personaliseren aan de hand van de achtergrond.

En daarvoor breidt het ook het aanbod van mogelijke wallpapers uit. Naast je eigen collectie van afbeeldingen heb je dus ook keuze uit een ruimer aanbod aan achtergronden. Dit aanbod omvat nieuwe kleuren voor de standaardachtergrond, de welgekende tekeningetjes, als ook nieuwe foto’s van uiteenlopende thema’s, zoals onder andere natuur en architectuur. De oorsprong van de foto’s zijn wereldwijd terug te vinden, daarmee wil het dochterbedrijf van Facebook benadrukken dat ook zijn 2 miljard gebruikers wereldwijd verspreid zijn.

Stickers

Naast de nieuwe wallpapers introduceert de chatdienst ook nieuwe stickers en een mogelijkheid om de gewenste sticker gemakkelijker terug te vinden in het aanbod. Zo kan je niet alleen een trefwoord ingeven die je sticker omschrijft of zoeken tussen verschillende categorieën, maar ook zoeken op basis van emoji’s wordt mogelijk. WhatsApp wil de makers van stickers ook aanmoedigen om hun werk te taggen met emoji’s en tekst.

Tussen de nieuwe stickers zal ook een geanimeerde versie terug te vinden zijn van het populaire WHO stickerpakket ‘Together at Home’.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here