De softwaregigant breidt haar gamingnetwerk uit met Smash.gg, een online platform waar gratis esportstoernooien kunnen georganiseerd worden.

Advertentie

Het nieuws van de overname werd door zowel Smash.gg als MSN Esports via de officiële twitteraccounts bekend gemaakt. Ook op de website van Smash.gg is een korte melding te zien die de overname bevestigt. Bij die melding lezen we ook dat de website voorlopig gewoon blijft functioneren zoals gebruikelijk, en dat ze ‘enthousiast zijn om deze volgende stap te zetten in hun reis’.

Vanuit Microsoft is er voorlopig nog maar weinig bijkomende informatie bij de overname gegeven. Zo is het nog onbekend hoeveel de softwaregigant precies heeft neergelegd om Smash.gg in te lijven. Het is eveneens nog een raadsel wat de exacte plannen van Microsoft met het platform zijn. Onder de vleugels van het Microsoft Content Services-netwerk ziet Smash.gg haar mogelijkheden ongetwijfeld toenemen. Of op termijn het platform zich ook meer zal verbinden met games van Microsoft zoals de Halo-games, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Gratis toernooien

De website Smash.gg werd opgericht in 2015 als een online esportsplatform waar gamers toernooien konden organiseren. Bij de oprichting koos het platform er bewust voor om haar diensten volledig gratis ter beschikking te stellen; een propositie waar het ook nooit van is afgestapt. Het doel van Smash.gg was naar zeggen van de ontwikkelaars ‘het oprichten van een actieve esports community rond de games die we zo graag spelen’.

In de begindagen van het platform was er een grote focus op populaire Nintendo-game Super Smash Bros., waar je je favoriete Nintendo-personages met elkaar op de vuist kan laten gaan. Maar doorheen de jaren vonden ook andere iconische games zoals Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken, Rocket League en Fortnite de weg naar het platform.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here