Twitter past regels aan

Twitter zal strenger optreden tegen berichten met ontmenselijkend taalgebruik op basis van etniciteit en nationaliteit.

Advertentie

Het was al een sinds maart geleden dat Twitter nog eens een aanpassing maakte aan zijn gedragsregels en moderatiebeleid inzake haatdragende berichten. Toen pakte het haatspeech op basis van leeftijd, handicap of ziekte aan. Nu worden de regels verstrengd en zal ook ontmenselijkend taalgebruik op basis van etniciteit en nationaliteit harder aangepakt worden.

‘Ontmenselijkend taalgebruik op basis van etniciteit en nationaliteit’

Dat houdt in dat haatdragende tweets met dergelijk ontmenselijkend taalgebruik verwijderd zullen worden. Twitter zal tweets die door andere gebruikers gerapporteerd worden op basis van deze regels monitoren en gebruik maken van automatiseringstechnologie om potentiële overtredingen proactief te kunnen detecteren.

Om duidelijkheid te scheppen over wat ze bij Twitter verstaan onder ‘ontmenselijkend taalgebruik op basis van etniciteit en nationaliteit’ gaven ze enkele voorbeelden van Tweets die niet door de beugel kunnen voor het platform.

Regels evolueren voortdurend

Twee jaar geleden al nam Twitter zich voor om haat op het platform aan te pakken. In juli 2019 werd een blogpost de wereld ingestuurd waarin nieuwe updates aan het beleid uit de doeken gedaan werden. Die blogpost werd gisteren aangepast om de verstrengde maatregelen bekend te maken.

“We maken onze regels om mensen veilig te houden op Twitter, en ze evolueren voortdurend om de realiteit van de wereld waarin we opereren te weerspiegelen. Onze primaire focus ligt op het aanpakken van de risico’s van offline schade, en onderzoek toont aan dat ontmenselijk taalgebruik dat risico vergroot.”

Dit onderzoek waar Twitter zich op baseert duidt op “What is Dangerous Speech?”, een onderzoek van Dr. Susan Benesch en “Recent research on dehumanization” door Nick Haslam en Michelle Stratemeyer.

Accounts die tot meerdere malen toe deze regels overtreden, zullen volgens het beleid van Twitter geschorst of zelfs verwijderd kunnen worden.­

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here