Nieuws

iOS 14.2 veroorzaakt batterijproblemen bij oudere toestellen

Batterij iPhone levensduur verlengen
Veel gebruikers van oudere modellen melden dat hun iPhone trager oplaadt en meer verbruikt sinds de update naar iOS 14.2.

Sinds begin november is de nieuwste update voor iPhones, iOS 14.2 beschikbaar. Naast een hele hoop goede veranderingen, zoals nieuwe genderinclusieve emoji en patches voor beveiligingslekken, lijkt het updaten naar iOS 14.2 nu ook een eerder vervelend gevolg te hebben. Op het Developer-platform van Apple en op Reddit laten heel wat iPhonegebruikers weten dat hun toestel sinds de update kampt met batterijproblemen.

Batterijproblemen

Het probleem zou zich niet voordoen bij één bepaald type model. Onder andere eigenaars van een iPhone 6S, 7, XS en de eerste generatie SE deden al melding van batterijproblemen. Zo liet een gebruiker van een iPhone 6S weten dat zijn batterijniveau met maar liefst 80% was gezakt na een telefoontje van een half uur en zouden verschillende personen al gemerkt hebben dat op 30 minuten tijd 50% van hun accu werd verbruikt. Daarnaast zou het langer duren om de batterij opnieuw op te laden en zou het toestel daarbij enorm heet worden. Ook ‘s nachts, wanneer het toestel niet gebruikt wordt, zou het zo’n 40% aan batterij verliezen.

Deze problemen deden zich allemaal voor na een update van de iPhone met iOS 14.2. De kans dat het probleem dus niet softwaregerelateerd is, is zeer onwaarschijnlijk. Naast de oudere iPhonemodellen zou ook de iPad Pro uit 2018 met iPadOS 14.2 last hebben van het probleem.

Bewuste veroudering met iOS 14.2?

Vorige week maakte Test Aankoop nog bekend dat ze een groepsvordering zouden starten tegen Apple, omdat ze bewust iPhone 6-modellen verouderd zouden hebben door middel van een software-update. Daardoor gingen de oudere toestellen trager werken, werden ze minder performant of vielen ze zelfs gewoon uit. Of hier sprake is van dezelfde doelbewuste veroudering is nog niet duidelijk. Apple heeft het probleem nog niet officieel erkend. Wel is het al mogelijk om de betaversie van iOS 14.3 te installeren, maar een fix voor het batterijprobleem zou het nog niet bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business