De eerste Nokia-smartphone van 2021 is een feit. Met de Nokia 5.4 kiest HMD Global vooral voor consistentie, al zijn er ook enkele nieuwigheden.

Advertentie

HMD Global had haar nieuwe jaargang al afgetrapt met de release van de Nokia 2.4 en 3.4, en met de introductie van de nieuwe Nokia 5.4 heeft de Finse fabrikant haar huiswerk al gemaakt voor de jaarwisseling. De middensegment smartphone is gebouwd voor snelheid en prestatie en legt de focus op fotografie met een 48 megapixelcamera en cinema-videomodus. Jarenlange software- en beveiligingsupdates, in combinatie met Nokia’s vertrouwde bouwkwaliteit, garanderen een lange levensduur.

HMD Global onderstreept met de Nokia 5.4 haar goede reputatie die het heeft verworven bij de consumenten. Nokia-smartphones staan ​​op nummer één in de ranglijst van merkvertrouwen in 2020 (bron: Counterpoint), en HMD Global wil ook in 2021 een betrouwbaar updatebeleid blijven garanderen. De Nokia 5.4 komt met drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates en twee grote software-upgrades. We hadden graag gezien dat de smartphone al met Android 11 uit de doos kwam, maar de upgrade naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal kort na de release volgen.

Afbeelding: HMD Global

Focus op fotografie

Nokia 5.4 is de opvolger van de 5.3 die vorige zomer verscheen, en aan de buitenkant hebben beide toestellen dan ook zeer veel gemeen. Net als haar voorganger heeft de 5.4 een complex camera-eiland met vier lenzen. Door de combinatie van een 48 megapixel quad-camera en een 16 megapixel camera aan de voorkant maakt de Nokia 5.4 gedetailleerde foto’s en video’s, zowel in licht, donker, thuis als onderweg. De ultragroothoeklens maakt landschapsopnames en de diepte- en macrocamera’s leggen portretten en close-up foto’s vast. De sluitervertraging is teruggebracht tot nul, zodat de camera snel foto’s weergeeft.

De cinema-modus legt 24 fps vast (de filmindustrie-standaard) in 21:9 filmisch formaat. Nokia 5.4 kan video-opnames van 60 fps maken – dat is bijna drie keer de norm in de filmindustrie. De hoge framesnelheid moet elke beweging vastleggen. Verder is de Nokia 5.4 uitgerust met beeldstabilisatie en OZO ruimtelijke audio en windruisonderdrukking voor video’s.

AI met Qualcomm

Dankzij de Qualcomm Snapdragon 662-processor, die we in heel wat modellen binnen dezelfde prijsklasse terugvinden, neemt de Nokia 5.4 op de achtergrond slimme beslissingen. Deze software is geoptimaliseerd met de nieuwste AI-engine van Qualcomm zodat de smartphone zijn vermogen aanpast en meer snelheid, een langere batterijduur, betere beeldvorming en verbeterde prestaties kan leveren.

De Nokia 5.4 heeft een royale batterijduur van twee dagen (batterijcapaciteit is 4000 mAh) bij ‘normaal’ gebruik en AI-ondersteunde Adaptive Battery-technologie voor intelligenter app-gebruik en stroomvoorziening.

Scandinavisch ontwerp

Het Finse HMD Global focust steeds op een uitstekende bouwkwaliteit, dat we terugzien in de stevige polycarbonaatbehuizing. Qua uiterlijk is het ontwerp en de Polar Night en Dusk-kleuren een knipoog naar de Scandinavische roots. De tinten veranderen als de smartphone beweegt. Het HD+-display tenslotte is 6,39” groot.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 5.4 is verkrijgbaar in België vanaf midden januari 2021 en wordt geleverd in Polar Night en Dusk met een 4/64 geheugenconfiguratie tegen een adviesprijs van €199. De Polar Night is ook verkrijgbaar met de 4/128 geheugenconfiguratie in een exclusieve bundel met de E-1200 hoofdtelefoon tegen een indicatieve verkoopprijs van €249. Deze bundel wordt verwacht tegen eind januari.

Afbeelding: HMD Global


Gerelateerde artikelen

Review Nokia 5.3: een uitstekende budgetsmartphone

Nokia 5.3 is een meer dan degelijk toestel dat gebruiksvriendelijk, maar ook budgetvriendelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here