Google, Hardware, Nieuws

Google zet productie Google Home Max stop

Nest Home Max
Google stopt de productie van zijn Google Home Max. Eigenaars van deze smart speaker moeten zich geen zorgen maken, ondersteuning blijft.

Vanaf heden zullen er geen nieuwe modellen van de Google Home Max meer geproduceerd worden. Dat meldt Google aan The Verge. De grote broer van de Google Home speaker is reeds volledig uitverkocht op de Amerikaanse Google Store. De voorraad via andere verkooppunten zal ook niet meer aangevuld worden.

Hight quality smart speaker

De Google Home Max werd gelanceerd in december 2017 en in de markt gezet als een grootse smart speaker met high-quality geluid. Daar stond op zijn beurt een prijs van 399 dollar tegenover. In de Benelux werd de speaker helaas nooit officieel gelanceerd. Toch kon de luidspreker in verschillende webwinkels teruggevonden worden. Momenteel biedt Bol.com het toestel nog aan voor een prijs van 260 euro.

Geen opvolging

De Google Home Max was ook de smart speaker waarvoor Google geen opvolger lanceerde. De Google Home Mini werd vorig jaar opgevolgd door de Google Nest Mini en de opvolger van de Google Home werd in oktober bekendgemaakt, de Nest Audio. Die Nest Audio heeft qua uiterlijk wel veel weg van de Google Home Max. Het toestel is bovendien ook krachtiger dan zijn voorganger. Het zou 75% meer volume geven en bas die dubbel zo goed is. Dat maakte de grotere en krachtigere Google Home Max volgens Google dus waarschijnlijk overbodig.

Ondersteuning blijft

Wie in het bezit is van een Google Home Max speaker hoeft zich echter geen zorgen te maken dat het toestel weldra waardeloos zal zijn. Hoewel er geen nieuwe toestellen meer geproduceerd en verkocht zullen worden, zal Google deze speaker wel nog blijven ondersteunen. “We blijven software-updates en beveiligingsoplossingen bieden voor Google Home Max-apparaten. We doen er alles aan om geweldig geluid en audiofuncties voor het hele huis te leveren voor al onze Assistent-producten, ” aldus Google

Wereldwijde panne

Gisteren nog konden veel gebruikers van een Google smart speaker problemen ondervinden bij de bediening ervan. Wereldwijd kampte de zoekmachinegigant namelijk met een storing en lagen bijna alle grote diensten van het bedrijf eruit.

audiogoogle nestinstanieuwssmart homesmart speaker

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals