Nieuws

Bixby maakt plaats voor Google Discover op het startscherm van de Galaxy S21

In januari kunnen we de Samsung Galaxy S21 verwachten, samen met OneUI 3.1. Daarbij zal Bixby plaats moeten maken voor Google Discover.

Volgende maand zouden we hem al kunnen verwachten: de Samsung Galaxy S21. Vorige week lekten al enkele beelden van het promomateriaal van Samsung uit. Stilaan komen we zo meer en meer te weten over de nieuwe reeks smartphones. Naast de Galaxy S21 komt er namelijk ook een Galaxy S21 Plus en een Galaxy S21 Ultra.

OneUI 3.1

De release van de S21-reeks zal gepaard gaan met de release van een nieuw softwaresysteem, OneUI 3.1, dat Samsung als skin over Android legt. En dat brengt enkele veranderingen met zich mee. Nieuwe functies omvatten onder andere een cameratoepassing genaamd 'Director’s View' en nieuwe weergavefuncties zoals 'Eye Comfort Shield' en de komst van de Google Discover-feed op het startscherm.

Daarmee zou Samsung Bixby, de persoonlijke assistent in Samsungtoestellen en tegenhanger van Google Assistent, naar de achtergrond verplaatsen. Wie op een recente smartphone van Samsung naar rechts veegt op het startscherm ziet Samsung Free, onderdeel van Bixby, verschijnen. Doe je dat dus binnenkort op een Galaxy S21 met OneUI 3.1, dan zou Google Discover tevoorschijn kunnen komen.

Dat werd opgemerkt door een aandachtige gebruiker op Twitter onder een video van de nieuwe smartphone. Android Police ging vervolgens verder op onderzoek uit, en bronnen zouden bevestigd hebben dat Google Discover wereldwijd een beschikbare optie zou zijn voor smartphones met OneUI 3.1. Gebruikers zullen echter nog de keuze hebben om Google Discover te gebruiken of het huidige Samsung Free of Samsung Daily.

https://twitter.com/vamsiexplores/status/1337460606157299712

S Pen

Daarnaast hintte Samsungs president of Mobile Communications, TM Roh vandaag in een blogpost dat ondersteuning voor de S Pen er weldra voor meerdere smartphones zal zijn dan enkel de huidige Note-modellen. Daarmee krijgt het gerucht dat deze modellen weldra zullen verdwijnen, meer aanhang. De Note-series verschilt namelijk nog maar weinig met de S-series als ook deze laatste ondersteuning voor de S Pen krijgt.

Roh licht in zijn blogpost een tipje van de sluier over wat we in 2021 kunnen verwachten van Samsung en onthult dat we in de toekomst ook nieuwe, goedkopere foldables kunnen verwachten. Hij sluit af met de woorden “I look forward to sharing more in January!”. Naast de onthulling van de Samsung Galaxy S21-reeks zouden we ons dus wel eens aan nog enkele nieuwigheden kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business