OnePlus 8T Concept

Vandaag heeft OnePlus de 8T Concept voorgesteld, een smartphone die moet tonen wat er mogelijk is door experimentele technologieën en unieke design elementen te combineren in een speciaal prototype.

Advertentie

Eerder dit jaar mochten we al kennis maken met de OnePlus Concept One, een prachtige papaya-oranje smartphone met lederen afwerking en de zeer unieke mogelijkheid om de camera’s op de achterkant te verbergen wanneer deze niet in gebruik zijn. Hiervoor werd gebruik gemaakt van color-shifting glass. De ingenieurs van OnePlus hebben echter niet stilgezeten en zijn met de OnePlus 8T Concept klaar om enkele nieuwigheden op ons los te laten. 

Gebruikservaring eerst

Bij OnePlus gelooft men er in dat een goed ontworpen product de gebruikservaring verbetert en daarom wordt er ook steeds op ingezet. Dit zagen we bijvoorbeeld bij de OnePlus 8T die samen met OxygenOS 11 de gebruikservaring naar nieuwe hoogtes bracht. Als eindgebruiker krijgen we echter niet alles te zien en halen geavanceerde technologieën het vaak niet en ook unieke ontwerpen zijn soms niet geschikt voor massaproductie.

Voor de OnePlus 8T Concept haalde het OnePlus Gaudí-team, bestaande uit 39 ontwerpers van over heel de wereld, hun inspiratie bij het natuurlijke design van de warmwaterbronnen van Pamukkale in Turkije. Dit had zijn impact op de ECMF (Electronic Color, Material and Finish) van de smartphone en vertaalt zich in een speciale laag die metaaloxide en glas combineert om dan op basis van de activatie ervan van kleur te veranderen. In het geval van de 8T Concept resulteert dat in kleuren van donkerblauw tot licht zilver. 

Reactive Sensing Technology

Deze ECMF-technologie werd vervolgens gecombineerd met mmWave tot de Reactive Sensing Technology, een technologie die veel weg heeft van de werking van 5G. Een radarmodule verstuurt en ontvangt elektromagnetische signalen, wat het toestel in staat stelt om objecten waar te nemen, in beeld te brengen, te volgen en te lokaliseren. 

Deze combinatie kan op veel manier ingezet worden en in de toekomst uitgebreid worden. Denk daarbij aan zaken zoals gebarenherkenning, waarmee je een telefoongesprek kan afwijzen door het weg te vegen. Een tweede voorbeeld dat gegeven wordt is het gebruik van de telefoon als ademhalingsmonitor, waarbij de smartphone feedback kan geven over de lichamelijke situatie van de gebruiker. 

OnePlus 8T Concept is niet te koop

Net zoals bij de Concept One verwachten we deze technologieën niet meteen in een OnePlus-toestel te zien dat in massaproductie gaat. Daarvoor is het prijskaartje vermoedelijk te hoog, net zoals dat bij de Concept One het geval was, maar de OnePlus 8T Concept doet je wel even stilstaan bij wat mogelijk is. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

OnePlus Concept One-smartphone voorgesteld te Amsterdam

OnePlus heeft in Amsterdam de OnePlus Concept One smartphone voorgesteld aan de Europese pers. Het prototype bevat onder andere een onzichtbare camera.

OnePlus 8T review: “Never Settle” waargemaakt

Op 14 oktober heeft OnePlus de OnePlus 8T gelanceerd, een smartphone die bewijst dat vele kleine updates samen één sterk geheel kunnen vormen.

OnePlus Nord review: Terugkeer van de flagship killer

Vorige maand kondigde OnePlus een nieuwe smartphone aan: OnePlus Nord. De telefoon is het begin van een budgetvriendelijke line-up die het bedrijf terug naar zijn roots brengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here