Tesla heeft een eerder aangekondigde functionaliteit gelanceerd, waarmee chauffeurs hun wagen kunnen personaliseren met eigen geluiden.

Advertentie

Vorig jaar werd reeds bekend dat Tesla werkt aan een manier om gebruikers hun eigen claxongeluid te laten kiezen. Ondertussen werd de nieuwe functionaliteit uitgerold, zo meldt onder andere Teslarati. De nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd in de vorm van update 2020.48.26. Helaas lijkt de functionaliteit in Europa niet beschikbaar te zijn, vermoedelijk door de wetgeving. Ook voor regio’s waar de update wel werd uitgerold, vraagt Tesla gebruikers om eerst de lokale wetgeving te consulteren alvorens hun wagen te personaliseren met eigen rijgeluiden.

Een vereiste is dat je wagen beschikt over de “Pedestrian Warning Speaker”. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten muziek af te spelen terwijl je geparkeerd staat, maar je kan ook een eigen claxongeluid instellen of zelf kiezen welk geluid je auto maakt tijdens het rijden of wanneer hij wordt opgeroepen via “Summon”. Ook kan je de bekende scheetgeluiden nu ook buiten de wagen afspelen. Tesla-wagens die werden geproduceerd op 1 september 2019 of later beschikken over een dergelijke buitenspeaker.

Er worden enkele standaardgeluiden voorzien, maar je kan ook via je USB-stick tot vijf eigen geluiden uploaden. Als claxongeluid kan je onder andere kiezen voor een schreeuwende geit of La Cucaracha.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here