Nieuws

Twitter koopt podcast app Breaker, zet team in voor audiochatfunctie “Spaces”

Twitter Breaker Spaces
Twitter heeft via een overname het team rond audiochatfunctie Spaces uitgebreid met de werknemers van podcastapp Breaker.

Update 02/04/21: De mobiele versie van Twitter Spaces is inmiddels uit voor iOS en Android. Twitter heeft bevestigd dat Spaces ook nog een webversie zal krijgen.


Origineel artikel 05/01: Eind december kondigde Twitter aan dat het plannen heeft rond Spaces, een nieuwe functionaliteit die inzet op live audiogesprekken op het sociale platform. Gebruikers kunnen via Spaces een chatroom opzetten en de conversatie aangaan met hun volgers. Om de ontwikkeling ervan te versnellen kocht Twitter podcast app Breaker, die zich focust op het community aspect van podcasten. 

Breaker bestaat al sinds 2016 en heeft naast een groot aanbod van zowat alle podcasts die je je kan bedenken ook verschillende features die zich richten op het sociale aspect. Zo kan je, net zoals op Twitter, je vrienden volgen en podcasts delen, maar ook met hen chatten over je favoriete afleveringen. Dat zijn natuurlijk ook elementen die interessant zijn voor Twitter. Het gevolg van de aankoop is wel dat Breaker vanaf 15 januari zal ophouden met bestaan. Gebruikers worden bedankt en aangeraden om over te stappen naar een nieuw app. Zelf raden wij daarvoor Pocket Casts aan

Het team achter de app gaat Twitter helpen bij het “verbeteren van de gezondheid van publieke gesprekken op Twitter” en Breaker co-founder Leah Culver liet op Twitter al weten dat ze uitkijkt naar haar nieuwe job. 

Wat het effect van de aankoop zal zijn valt nog af te wachten, maar het team van Breaker zal ongetwijfeld hun handen vol hebben. Momenteel kan slechts een kleine groep gebruikers gebruikmaken van Spaces, maar verwacht wordt dat de dienst steeds breder beschikbaar zal worden, zoals dat ook met Fleets het geval was. Het wordt hoe dan ook een interessante case study, want je geeft Twitteraars in feite een platform om anoniem hun zegje te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business