oneplus band

OnePlus introduceert zijn eerste slimme horloge: de OnePlus Band: een activity tracker bomvol high-tech features voor een extreem lage prijs.

Advertentie

De strijd om de polsen is in volle gang. Techmerken lanceren smartwatches en activity trackers bij de vleet. En soms maken ze een vreemde sprong. Waar veel mensen namelijk dachten dat smartphonemerk OnePlus als eerste een smartwatch zou introduceren, maakten ze bekend om te beginnen met een budget fitnesstracker: de OnePlus Band. Een tegenvaller voor sommigen, maar een geweldig geschenk voor anderen. Zoals je gewend bent van OnePlus, staat ook de deze fitnesstracker garant voor een paar technische hoogstandjes.

Specificaties van de OnePlus Smartband

De OnePlus Band beschikt over een compact AMOLED kleurenscherm met een diameter van  1,1-inch en een resolutie van 126 x 294. Hierbij kun je zelf een wijzerplaat kiezen, maar dat hebben meer concurrenten ter beschikking. Bijzonder is wel dat je het helderheidsniveau van het beeldscherm kunt aanpassen. Het scherm is aanraakgevoelig. Er zijn zelfs geen fysieke knoppen te vinden op het apparaat. 

Sportieve metingen

Voor het meten van je hartslag wordt een optische sensor gebruikt. Daarnaast beschikt de OnePlus Band over een 3-assige versnellingsmeter, gyroscoop en zelfs een SpO2-sensor, om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Dat is bijzonder opvallend, aangezien je deze functie enkel ziet in de veel duurdere klasse smartwatches en activity trackers. Als fitnesstracker kun je op de OnePlus Band kiezen uit 13 modi, zoals buiten hardlopen, lopende band, vetverbrandingsrun, buitenwandelen, buitenfietsen, binnenfietsen, elliptische trainer, roeimachine, cricket, badminton, zwemmen in zwembad, yoga en een algemene sportfunctie.

Slimme functies

Maar wacht: er is meer. Veel meer! Natuurlijk ontvang je op de OnePlus Band ook meldingen van je smartphone en meldingen voor inkomende gesprekken. Daarnaast kun je de smartband gebruiken om je muziek te bedienen – wat tijdens het sporten een groot pluspunt is – en als draadloze ontspanner voor de camera van je smartphone. Ook een weersvoorspelling, alarm, timer en stopwatch mogen niet ontbreken. Praktisch voor de chaotische types onder ons zijn de functie ‘Vind mijn telefoon’ en een zenmodus, om weer even tot rust te komen. 

De OnePlus Band bestaat uit een zwarte capsule, die in een meegeleverd zwart bandje gestoken wordt. Naar believen kan dit bandje worden verwisseld door een model in andere kekke kleuren. De capsule moet uit de band worden gehaald om op te laden in een plug-in cradle. Op een enkele acculading van 100 mAh kan de activity tracker 2 weken draaien.  De OnePlus Band is ook IP68 en 5ATM beoordeeld om 10 minuten onder water tot 50 meter te weerstaan.

Eerst in India

Jammer genoeg zullen we nog even moeten wachten. OnePlus begint met de uitrol van hun nieuwe product in India uitrollen. Vanuit daar zal het verkoopgebied al dan niet worden uitgebreid – daar laat OnePlus zich vooralsnog niet over uit. De band heeft een omgerekende prijs van 35 USD, wat een prijs van 35-40 euro zou betekenen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here