D-Link WiFI 6 adapter

WiFi 6 op je oudere laptop of desktop? Het kan binnenkort met deze adapter van D-Link. Kostprijs? Ongeveer 100 euro.

Advertentie

Naast een reeks nieuwe WiFi 6 routers heeft D-Link gisteren op CES een adapter gelanceerd. Het gaat om een WiFI 6 adapter in de vorm van een USB-stick waarmee mensen de netwerkverbinding op hun laptop of desktop een stuk meer performantie kunnen geven. D-Link claimt zelf dat de adapter snelheden tot 1,2Gbps moet halen.

D-Link gaf niet aan of de WiFi-adapter voor een specifieke doelgroep is. Maar het lijkt vanzelfsprekend dat hij voor thuis- en kantoorgebruik is. De laatste tijd komen er steeds meer WiFi 6 routers op de markt. Maar dat betekent natuurlijk ook dat je naast de adapter, een recente router moet hebben staan.

D-Link WiFi 6

De nieuwe WiFi-adapter werkt zoals gezegd simpelweg via USB. De adapter is voorzien van driversoftware die automatisch wordt geïnstalleerd en is beschikbaar voor Windows 7 en Windows 10. De voordelen van de nieuwe netwerktechnologie? Sneller, veiliger en stabieler.

De prijs voor deze adapter is 100 dollar in de V.S., Europese prijzen werden niet vermeld. De nieuwe adapter zou vanaf het tweede kwartaal in 2021 beschikbaar moeten zijn.

Heb jij thuis al een WiFi 6 router?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here