Nieuws

CES 2021: LG toont nieuw assortiment OLED-tv’s met geavanceerde processor en vernieuwd webOS-platform

LG wil haar positie in de televisiemarkt bestendigen met een nieuwe lijn OLED-tv’s in alle vormen en maten. Ook achter de schermen krijgen de televisies een upgrade.

Het was gisteren aan LG om haar persconferentie voor de technologiebeurs CES 2021 te geven. De Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf koos met “Make yourself @ Home’ voor een zeer gepaste titel. Een warm en gezellig thuisnest was in 2020 belangrijker dan ooit, en het ziet er naar uit dat we minstens de eerste maanden van 2021 ook nog voornamelijk thuis zullen doorbrengen.

LG stelde tijdens de digitale persconferentie een hele reeks producten voor die het leven thuis beter en gezelliger moeten maken. Tot die tweede categorie behoort een nieuwe lijn premium smart-tv’s waarmee LG een nieuwe standaard voor televisietechnologie wil zetten. We gaan even snel door de belangrijkste aankondigingen.

OLED tv’s

Net als de meeste televisiefabrikanten trekt LG al jarenlang resoluut de kaart van OLED-schermen. Het nieuwe assortiment bouwt dan ook vooral verder op waar LG bekend voor wil staan: superieure beeldkwaliteit. LG’s nieuwste G1 series beschikt over OLED evo, de volgende stap in de evolutie van OLED TV technologie, met een grotere lichtopbrengst waardoor de helderheid beter is en afbeeldingen gedetailleerder worden weergeven. 

Voor de ultieme kijkervaring met OLED, bied LG haar klanten meer keuzes dan ooit tevoren. De vernieuwende LG C1 series heeft een breed aanbod van televisies in verschillende afmetingen. Dit varieert van de 48-inch optie, die een favoriet is onder gamers, tot het nieuwe 83-inch model, waar je fantastisch films op kan kijken. Bovendien is de nieuwe Gallery Stand2 een nieuw alternatief voor de Gallery Design muurstandaard, een staande oplossing die meer flexibiliteit biedt voor het inrichten van je woonruimte. 

LG OLED evo 65 G1. Afbeelding: LG

Achter de schermen

Dit nieuwe assortiment televisies is ook uitgerust met een gloednieuwe processor, de Alpha9 Gen 4 AI. De processor maakt gebruik van deep learning om de de content te optimaliseren voor de grootte van het scherm. LG’s nieuwste processor is voorzien van AI Picture Pro, dat objecten op het scherm herkent, zoals gezichten en lichamen. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen voorgronden en achtergronden. Door de mogelijkheid om genres te onderscheiden, past de processor de beeldkwaliteit, hoeveelheid licht en de omgevingscondities aan aan verschillende kijkomgevingen. Voor optimale audiokwaliteit te garanderen, heeft LG’s AI Sound Pro-technologie een upgrade gekregen. Auto Volume Leveling zorgt voor een constant audioniveau.

Op CES 2021 lanceerde LG eveneens een gloednieuw besturingssysteem voor haar smart-tv’s, webOS 6.0. Met een volledig herontworpen startscherm en verbeterde prestaties en functies, biedt webOS 6.0 sneller toegang tot apps. Ook geeft het eenvoudigere mogelijkheden om content te ontdekken met nog meer gepersonaliseerde aanbevelingen. De afstandsbediening hebben een sneltoets voor Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zodat je met een druk op de knop je favoriete streamingplatform hebben gevonden.

Gamers

LG wil het maar nieuwe lijn televisies ook het gamersegment op zijn wenken bedienen. Een nieuwe functie Game Optimizer, past de beeldinstellingen automatisch aan aan het type game dat wordt gespeeld.

De vederlichte laptop LG Gram kregen we eerder al te zien. Wil je de volledige persconferentie van LG bekijken? Dat kan via onderstaande link:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business